Рецепт пиріжків із капустою / фото ua.depositphotos.com

Домашні пиріжки з капустою – одна із найулюбленіших страв у багатьох. Рум’яні та ароматні, вони будуть доречними як за обідом, так і як ситний перекус.

Такі пиріжки можна приготувати, використовуючи найрізноманітніше тісто. Є також варіанти щодо способу приготування. Так, для любителів смаженого будуть до смаку пиріжки з капустою, приготовлені на сковороді. Альтернативний спосіб – це спекти їх у духовці.

Пиріжки з капустою в духовці

Для тіста

Відео дня
  • Борошно - 3 ст.
  • Дріжджі (сухі) - 2 ч. л.
  • Маргарин - 200 г
  • Яйце куряче - 1 шт.
  • Цукор - 1 ст. л.
  • Сіль - 0,5 ч. л.

Для начинки

  • Капуста білокачанна - 0,5 середнього качана
  • Молоко -  0,5 ст.
  • Масло вершкове - 2 ст. л.
  • Олія - 2 ст. л.
  • Сіль, перець чорний - за смаком
  • Яйце куряче - 5 шт.

Просіяне борошно змішати з дріжджами. Додати маргарин кімнатної температури шматочками й розтерти руками на однорідну крихту.

Яйце з цукром збити у склянці, додати сіль і долити воду доверху. Частинами влити у борошняну суміш. Перемішуючи рукою, замісити м'яке еластичне тісто, загорнути його в плівку і прибрати в морозильник на 30 хвилин.

Як приготувати пиріжки з капустою / фото кухар.укр

Капусту нашаткувати. Розтопити у сковороді масло, викласти капусту й на сильному вогні обсмажити її впродовж 6-8 хвилин, посолити, поперчити, влити молоко і тушкувати капусту ще 5-7 хвилин. Остудити. Додати нарізані кубиками яйця й перемішати.

Готове тісто розрізати на шматочки, розкачати на кульки. Покласти начинку й защипнути краї.

Викласти пиріжки на деко й відправити на розстоювання тіста на 20-25 хвилин. Потім змастити пиріжки збитим яйцем і випікати при температурі 200°С приблизно 20-25 хвилин, поки не зарум'яниться.

Смажені пиріжки з капустою

Для тіста

  • Борошно - 3 ст.
  • Кефір (або інший кисломолочний продукт) - 1 ст.
  • Яйце - 1 шт.
  • Маргарин - 50 г
  • Сіль - 0,5 ч.л.
  • Цукор - 1 ч.л.
  • Сода - 0,5 ч.л.

Для начинки

  • Капуста
  • Цибуля
  • Морква
  • Томатна паста чи томатний сік

Для смаження

  • Олія

У велику миску насипати борошно, зробити в ньому поглиблення. Додати туди яйце, налити кефір і маргарин, попередньо розтоплений і охолоджений. Розмішати спочатку ложкою, потім місити руками.

Читайте такожСалат з огірків на зиму: рецепти смачної закуски

Соду можна погасити в оцті, а можна в кефірі.

Капусту для начинки тушкувати з цибулею, морквою, томатним соком (пастою). Важливо – добре випарити з неї вологу.

Розкачати тісто ковбаскою, порізати й сформувати кульки. На кожну покласти столову ложку капусти, защипнути краї, сформувавши пиріжок.

Смажимо їх на олії, підрум’янивши з двох боків.

Інші рецепти, які можуть зацікавити: