Піцу неможливо не любити, але готувати її вдома мало хто любить через клопіт з дріжджовим тістом. Щоб скоротити час приготування і спростити процес, піцу готують на круглому лаваші.
Страва виходить дуже тонкою, якою і повинна бути справжня італійська піца, а її калорійність значно нижче класичного рецепту. Начинку можна комбінувати на свій смак.
Тонка піца на лаваші в духовці
- Лаваш тонкий - 2 листа.
- Твердий сир - 100 г.
- Ковбаса напівкопчена - 120 г.
- Болгарський перець - 40 г.
- Цибуля - 30 г.
- Томатний соус - 3 стол.л.
- Італійські спеції за смаком.
Бажано готувати піцу з круглого лаваша. Якщо ж ви купили прямокутний лаваш, то два листа потрібно вирізати в формі однакових кіл. Один з лавашів викласти на деко з пергаментним папером. На дрібній тертці натерти третину сиру і посипати зверху один лаваш. Потім викласти другий лаваш.
Основу піци змастити томатним соусом і посипати італійськими спеціями. Викласти шматочки ковбаси, колечка перцю і тонко нарізану цибулю. За бажанням додати будь-які інші продукти. Всі інгредієнти повинні бути нарізані дуже тонко, щоб вони встигли приготуватися за короткий час. Натерти решту сиру і посипати піцу зверху. Випікати піцу 7 хвилин в розігрітій до 180º духовці.
Піца на лаваші на сковороді з яйцями
- Лаваш тонкий - 1 шт.
- Яйця - 2 шт.
- Шинка - 70 шт.
- Помідори - 1 шт.
- Твердий сир - 50 г.
- Болгарський перець - 2 шт.
- Соняшникова олія - 1 ч. л.
- Сіль, перець за смаком.
Помідори нарізати тонкими кружечками, а перець - тонкою соломкою. Сир натерти на крупній тертці. Шинку нарізати тонкими скибочками. Яйця поперчити і посолити, збити до однорідності блендером.
Розігріти сковороду з невеликою кількістю масла. Викласти в гарячу сковороду збиті яйця і зверху покласти на них лаваш. Зверху на яйця викласти лаваш. Через 3 хвилини перевернути лаваш так, щоб яйця були зверху. Викласти на піцу помідори, шинку, перець і посипати тертим сиром. Тушкувати під кришкою кілька хвилин, поки не розплавиться весь сир.