Рецепт торта Шварцвальд / фото ua.depositphotos.com

Шварцвальдський вишневий торт (його ще називають Шварцвальд, торт "Чорний ліс") – смачний, ефектний та ошатний десерт. Він являє собою ніжні шоколадні коржі зі збитими вершками та вишнею в сиропі.

Торт "Чорний ліс"

Для бісквіта

  • Борошно пшеничне - 100 г
  • Яйця - 5 шт.
  • Цукор - 170 г
  • Крохмаль - 50 г
  • Какао-порошок - 30 г
  • Вершкове масло - 30 г
  • Сода харчова - 0,25 ч. л.

Для крему

Відео дня
  • Вершки 33-35% жирності - 750 г
  • Цукрова пудра - 170 г
  • Какао-порошок - 2 ч. л.

Для начинки

  • Вишня - 400 г
  • Цукор - 50 г

Для прикрашання

  • Шоколад - 100 г
  • Вишня - 10 шт.

Приготування шоколадного бісквіта. Просіяти через сито борошно та крохмаль. Розтопити вершкове масло.

З’єднати яйця з цукром і покласти на водяну баню. Постійно помішуючи, довести до температури в 43°С (суміш повинна бути трохи теплішою за температуру тіла). Зняти з вогню і збити яйця з цукром у пишну піну.

Вмішати вінчиком борошно, крохмаль, какао та соду. Все акуратно перемішати, знизу вгору. Тісто має вийти в міру рідке, не круте, тому борошна може піти більше або менше.

Читайте такожАроматна ромова баба: як приготувати апетитний смаколикПотім потроху додавати розтоплене вершкове масло і вмішати його в тісто.

Застелити пергаментом дно форми і затиснути його бортиками. Перелити у форму тісто. Відправити у попередньо розігріту до 180°С духовку на 45-60 хвилин. Орієнтуватися слід за власною духовкою. Якщо, проткнувши корж дерев'яною шпажкою, вона залишиться сухою – бісквіт готовий.

Дістати бісквіт із форми, остудити, обернути харчовою плівкою і прибрати в холодильник на ніч. Потім бісквіт треба розрізати на 3 коржі.

Приготування вишневої начинки. Довести вишню з цукром до кипіння і проварити 3-4 хвилини. Остудити та відкинути на друшляк. Вишня буде використана для торта, а сік піде на просочення бісквітних коржів.

Приготування крему. З'єднати вершки з цукровою пудрою і збити до отримання пишного, стабільного крему. Відділити третю частину крему для прикрашання. В решту крему вмішати какао.

Просочені вишневим соком бісквітні коржі промазати кремом. Зібрати торт, виклавши в начинку ягоди вишні.

Змастити торт зверху та з боків відкладеним кремом. Верх прикрасити шапочками крему та коктейльними вишеньками, а центр посипати шоколадною стружкою. Готовий торт покласти на декілька годин у холодильник для просочення.

Шварцвальдський торт "Чорний ліс"

Для бісквіта

  • Борошно пшеничне - 100 г
  • Яйце куряче - 6 шт.
  • Цукор - 180 г
  • Какао-порошок - 30 г
  • Масло вершкове - 80 г

Для шоколадного крему

  • Вершки жирністю 33% - 100 мл
  • Цукрова пудра - 1 ст. л.
  • Шоколад темний - 70 г

Для вершкового крему

  • Вершки жирністю 33% - 700 мл
  • Цукрова пудра - 6 ст. л.
  • Вишня (свіжа або заморожена) - 500 г
  • Цукор - 170 г

Для прикрашання

  • Вишня (коктейльна, переважно червоного кольору)
  • Стружка шоколадна

Приготування бісквіта. У невелику каструльку розбити яйця, всипати цукор та покласти на водяну баню. Підігріти яєчну суміш, безперервно помішуючи вінчиком або міксером на малих обертах, – вона повинна бути теплою, але не дуже гарячою. Зняти суміш і продовжити збивати на повній потужності до міцної й пишної піни.

Просіяти борошно з какао й розділити на три частини. Третю частину борошна всипати в яєчну суміш і перемішати лопаткою до однорідності або можна збити міксером на малих обертах.

Влити половину норми заздалегідь розтопленого й остиглого вершкового масла, все акуратно перемішати знизу вгору лопаткою. Далі додати другу частину борошна, перемішати. Влити решту масла й перемішати. Потім всипати решту борошна й знову акуратно перемішати.

Застелити пекарським папером форму для випічки зі знімними бортиками і змастити вершковим маслом. Відправити випікати бісквіт у розігрітій до 170-180°С духовці, приблизно 30-35 хвилин. Готовий бісквіт остудити на решітці впродовж декількох годин.

Як приготувати Шварцвальдський вишневий торт / фото ua.depositphotos.com

Вишню засипати 50 г цукру, щоб утворився сік. Процідити вишню, перелити сік у каструльку (якщо соку замало, можна долити води). Додати в сік решту цукру й уварити на повільному вогні впродовж 5 хвилин.

Додати в сироп вишні й проварити ще 3 хвилини. Дати вишні охолонути прямо в сиропі. Потім процідити їх і дати їм злегка обсохнути. Сік знадобиться для просочення.

Приготування шоколадного крему. Вершки підігріти з цукровою пудрою, зняти з вогню і всипати тертий шоколад. Ретельно перемішати до повного розчинення шоколаду і покласти в холодильник на 30 хвилин. Потім збити охолоджену вершково-шоколадну суміш.

Остиглий бісквіт розрізати на три коржі й кожен просочити вишневим сиропом. Нижній корж замастити шоколадним кремом і розкласти по ньому частину вишень. Накрити другим коржем.

Збити 300-350 мл вершків із 3 ст. л. цукрової пудри до стійких піків. Промазати ними другий корж, розкласти решту вишень і накрити третім коржем.

Для прикрашання торта збити решту вершків із 3 ст. л. цукрової пудри й обмазати ними верх і боки торта. Зверху розподілити коктейльні вишні та посипати шоколадною стружкою. Покласти його в холодильник на декілька годин, щоб просочився.

Вас також можуть зацікавити інші рецепти: