
Оладки – товсті м'які коржики з пшеничного борошна, смажені на сковороді. Від млинців оладки відрізняються розміром і товщиною: оладки менші в діаметрі, але товщі.
Також часто печуть оладки або смажать з використанням різних натертих овочів.
Оладки: класичний рецепт

Інгредієнти:
- Борошно – 200 г
- Кефір – 250 мл
- Цукор – 2 ст. л.
- Сода – 0,5 ч. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Яйця – 1 шт.
Спосіб приготування:
Читайте такожПишні та соковиті пиріжки в духовці: як приготувати з м ясом, капустою та абрикосамиЯйце збиваємо в глибокій посудині з цукром і сіллю в легку піну. В яєчну суміш вливаємо трохи підігрітий кефір. Ще раз все перемішуємо.
Далі просіваємо борошно з содою. Замішуємо тісто віночком.
Розігріваємо олію на сковороді. Вливаємо в неї оладки столовою ложкою.
Запікаємо оладки з обох боків до золотистого кольору.
Оладки з кабачків

Інгредієнти:
- Кабачки – 600 г
- Яйця – 2 шт.
- Борошно – 50 г
- Часник – 1 зубчик
- Сіль – 1 ч. ложка
Спосіб приготування:
Читайте такожЯк приготувати вдома найніжніший кекс: сирний, шоколадний, банановийГотуємо всі необхідні інгредієнти. Кабачки ретельно миємо й відрізуємо плодоніжки. Очищаємо зубчик часнику.
Трьом кабачки на крупній тертці. Перекладаємо кабачки терті в миску, солимо, перемішуємо і залишаємо їх віддавати сік на 10 хвилин. Сіль допоможе кабачків швидше виділити рідина. Коли це станеться, кабачки потрібно буде вичавити.
Тим часом зробимо тісто. Змішуємо яйця з борошном, додаємо тертий на дрібній тертці часник і перемішуємо до однорідності.
Додаємо до кабачків зроблене раніше тісто і добре перемішуємо до однорідного стану. Випікаємо до золотистого кольору з двох сторін.
Оладки з гарбуза

Інгредієнти:
- Яйце – 2 шт.
- Кефір – 0.5 ст.
- Борошно – 1 ст.
- Сіль – щіпка
- Гарбуз – 400 г
Спосіб приготування:
Гарбуз очищаємо від насіння, шкірки. Нарізаємо ножем на кубики невеликих розмірів. Печемо або тушкуємо, щоб вона стала м'якою.
З'єднуємо гарбуз з яйцями, кефіром, борошном, розпушувачем, солимо. Добре все перемішуємо, щоб всі інгредієнти з'єдналися, не залишалося грудок борошна.
На сковороду наливаємо трохи олії, чекаємо, коли вона нагріється. Беремо столову ложку, викладаємо невеликими порціями на сковороду. Смажимо оладки з гарбуза до утворення рум'яної скоринки.