Найпростіший пиріг із варенням у духовці / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Пироги з варенням завжди виходять смачними і просто готуються. Це безпрограшний варіант, якщо хочеться чогось солодкого, а з продуктів є тільки баночка джему. Публікуємо три рецепти, які точно вийдуть із першого разу - на кефірі, на манці та пісочний пиріг із варенням.

Ледачий пиріг із варенням нашвидкуруч із кефіром

Інгредієнти:

  • борошно - 250 г;
  • яйця - 2 шт.;
  • кефір - 200 мл;
  • варення - 250 мл;
  • цукор - 100 г;
  • сода - 1 чайн. л.

Можна готувати пиріг із варенням на кефірі з розпушувачем - замініть соду 3 чайними ложками розпушувача. Варення можна брати будь-яке, але з ягідним десерт буде темнішим.

Яйця збийте з цукром до появи білої піни. Потім влийте кефір і вмішайте варення в тісто. Просійте борошно через дрібне сито. Всипте порціями в тісто і перемішуйте, щоб не було грудочок. З останньою порцією борошна додайте соду (гасити не потрібно).

Розігрійте духовку до 180º. Дно форми діаметром 20 см застеліть пергаментом і влийте тісто. Випікайте пиріг на кефірі з варенням приблизно 40-50 хвилин, поки він не підніметься і не стане золотистим. Готовність перевіряйте шпажкою.

Пісний пиріг із варенням / фото ua.depositphotos.com

Тертий пиріг із варенням

Інгредієнти:

  • борошно - 500 г;
  • яйця - 2 шт;
  • вершкове масло - 200 г;
  • цукор - 180 г;
  • варення - 200 г;
  • ванілін - щіпка;
  • сода - 0,5 чайн. л.;
  • оцет - 0,5 чайн. л.

Масло залиште при кімнатній температурі, поки воно не розм'якне. Змішайте з цукром, ваніліном і яйцями. Додайте соду з оцтом. Просійте борошно і додайте в тісто. Ретельно вимісіть тісто, поки воно не стане гладким і перестане липнути.

Розділіть тісто на дві частини (друга трохи менша). На деко для випічки викладіть пергамент і розподіліть тонким шаром меншу частину тіста. Потім намажте варенням. Другу частину тіста скачайте в кулю, натріть на тертці і посипте пиріг зверху.

Готуйте тертий пиріг із варенням у духовці приблизно 25-30 хвилин за 200°.

Пиріг "Три склянки" з варенням

Інгредієнти:

  • борошно - 1 склянка;
  • манка - 1 склянка;
  • цукор - 1 склянка;
  • варення - 150 г;
  • лимонний сік - 1 стол. л.;
  • вершкове масло - 150 г;
  • сіль - щіпка;
  • розпушувач для тіста - 10 г.

Духовку заздалегідь розігрійте до 180°. Візьміть невисоку форму для випічки та застеліть пергаментом. Змастіть дно та краї вершковим маслом.

Змішайте сухі інгредієнти: манку, просіяне борошно, цукор, сіль і розпушувач. Варення з лимонним соком подрібніть блендером до однорідності.

На дно форми рівномірним шаром висипте 2/3 сухої суміші. Потім влийте варення і посипте залишком суміші. Вершкове масло прямо з холодильника наріжте тонкими пластинами і рівномірно розкладіть по поверхні. Запікайте пиріг 50 хвилин - спочатку 20 хвилин без фольги, потім 30 хвилин із фольгою зверху.

Вас також можуть зацікавити новини: