
Божевільний пиріг (Crazy cake) - це шоколадний веганський (пісний) торт, який з'явився в Америці під час кризи. Цей рецепт виручав господинь, коли вершкове масло, молоко і яйця коштували дуже дорого, але хотілося солодкого. Божевільний пиріг виходить дуже ніжним і злегка вологим. Готується він без начинки, але покривається зверху шоколадною глазур'ю.
Також УНІАН писав, як приготувати дуже смачний, недорогий і оригінальний чайний пиріг з варенням з гарячого чаю.
Божевільний пиріг
Інгредієнти для пирога:
- борошно - 350 г;
- цукор - 200 г;
- вода - 200;
- какао - 5 ст. л.;
- соняшникова олія - 6 ст. л.;
- сода - 1 ч. л.;
- сіль - щіпка;
- лимонна кислота - щіпка;
- ванільний цукор за смаком.
Для шоколадної глазурі:
- какао - 3 ст. л.;
- цукор - 2 ст. л.;
- соняшникова олія - 5 ст. л.;
- вода - 4 ст. л.
У великій мисці змішати борошно, цукор, какао-порошок, сіль, соду і лимонну кислоту. Додати олію і перетерти з сухими інгредієнтами. Потім влити воду і перемішати тісто ложкою. Воно буде досить рідким. Викласти тісто у форму для випічки, змащену олією. Випікати в розігрітій до 190º духовці 30 хвилин.
Готовий пиріг дістати з форми для випічки і залишити остигати. За цей час приготувати шоколадну глазур. Для цього з'єднати всі інгредієнти в каструлі і поставити на вогонь. Гріти глазур, поки вона не загусне і не стане однорідною. Нанесіть гарячу глазур на торт і поставте десерт в холодильник на 1-2 години, щоб глазур застигла.
За бажанням божевільний пиріг можна розрізати посередині і змастити кремом. Добре підходить для цього торта сметанний крем. Також в тісто для пирога можна додати горіхи або сухофрукти.