Божевільний пиріг рецепт / фото ua.depositphotos.com

Божевільний пиріг (Crazy cake) - це шоколадний веганський (пісний) торт, який з'явився в Америці під час кризи. Цей рецепт виручав господинь, коли вершкове масло, молоко і яйця коштували дуже дорого, але хотілося солодкого. Божевільний пиріг виходить дуже ніжним і злегка вологим. Готується він без начинки, але покривається зверху шоколадною глазур'ю.

Також УНІАН писав, як приготувати дуже смачний, недорогий і оригінальний чайний пиріг з варенням з гарячого чаю.

Божевільний пиріг

Інгредієнти для пирога:

Відео дня
  • борошно - 350 г;
  • цукор - 200 г;
  • вода - 200;
  • какао - 5 ст. л.;
  • соняшникова олія - 6 ст. л.;
  • сода - 1 ч. л.;
  • сіль - щіпка;
  • лимонна кислота - щіпка;
  • ванільний цукор за смаком.

Для шоколадної глазурі:

  • какао - 3 ст. л.;
  • цукор - 2 ст. л.;
  • соняшникова олія - 5 ст. л.;
  • вода - 4 ст. л.

У великій мисці змішати борошно, цукор, какао-порошок, сіль, соду і лимонну кислоту. Додати олію і перетерти з сухими інгредієнтами. Потім влити воду і перемішати тісто ложкою. Воно буде досить рідким. Викласти тісто у форму для випічки, змащену олією. Випікати в розігрітій до 190º духовці 30 хвилин.

Готовий пиріг дістати з форми для випічки і залишити остигати. За цей час приготувати шоколадну глазур. Для цього з'єднати всі інгредієнти в каструлі і поставити на вогонь. Гріти глазур, поки вона не загусне і не стане однорідною. Нанесіть гарячу глазур на торт і поставте десерт в холодильник на 1-2 години, щоб глазур застигла.

За бажанням божевільний пиріг можна розрізати посередині і змастити кремом. Добре підходить для цього торта сметанний крем. Також в тісто для пирога можна додати горіхи або сухофрукти.

Вас також можуть зацікавити новини: