Оладки на кефірі / фото ua.depositphotos.com

Повна тарілка рум'яних оладок - найкращий сніданок для всієї родини. А якщо додати до них варення або мед, то райська насолода гарантована. Раніше ми розповідали, чому оладки виходять сирими або погано піднімаються. Якщо дотримуватися рецепту, то оладки на кефірі обов'язково порадують своїм смаком.

Оладки на кефірі з дріжджами

Переконайтеся, що у дріжджів не закінчився термін придатності, інакше оладки будуть не дуже пишними.

Інгредієнти:

Відео дня
  • кефір - 400 мл;
  • борошно - 350 г;
  • яйця - 2 шт.;
  • цукор - 3 ст. л.;
  • сухі дріжджі - 12 ст. л.;
  • сіль - 0.5 ч. л.;
  • соняшникова олія для смаження - 3 ст. л.

Яйця і кефір заздалегідь дістати з холодильника, щоб вони були кімнатної температури. У кефір всипати цукор і дріжджі. Потім всипати сіль і по черзі вмішати в опару яйця. Перемішати все до однорідності і всипати просіяне борошно. 

Перемішати тісто до однорідності. За консистенцією воно має бути досить густим і повільно сповзати з ложки. Тісто накрити плівкою і залишити в теплому місці на 30 хвилин. За цей час воно має піднятися і покритися бульбашками. 

Після настоювання тісто більше не можна перемішувати, інакше оладки опадуть. Розігріти сковороду з олією. Ложкою викласти в гарячу сковороду оладки і посмажити на середньому вогні по 2-3 хвилини з кожного боку.

Готові оладки можна викласти на серветку, щоб вбрався зайвий жир. Подавати оладки гарячими з ягодами, варенням, медом або згущеним молоком.

Оладки на кефірі з содою / фото ua.depositphotos.com

Оладки на кефірі з содою

Оладки на кефірі виходять дуже ніжними і високими. Сода швидко вступає в реакцію з кефіром, так що їх потрібно смажити відразу.

Інгредієнти:

  • кефір - 250 мл;
  • борошно - 230 г;
  • яйце - 1 шт.;
  • сода - щіпка;
  • цукор - 1 ст. л. з гіркою;
  • сіль - щіпка;
  • соняшникова олія для смаження.

У миску розбити яйце, додати цукор і дрібку солі, перемішати вінчиком. Влити теплий, але не гарячий кефір. Просіяти борошно і поступово всипати в тісто, при цьому перемішуючи тісто вінчиком, щоб не було грудочок.

В самому кінці додати в тісто соду. Гасити її не потрібно - кефір сам по собі досить кислий, щоб сода активувалася. Після додавання соди тісто більше не перемішувати.

На сковороді розігріти соняшникову олію. Набирати по ложці тіста і виливати на сковороду. Смажити оладки по 2-3 хвилини з кожного боку. Перевертати оладки можна тоді, коли вони перестали блищати зверху, а стали матовими.

Вас також можуть зацікавити новини: