Як зробити яблучне вино / depositphotos.com

Вино - один з найпопулярніших алкогольних напоїв для багатьох українців. Його легко можна приготувати вдома, використовуючи сезонні фрукти і ягоди, а також дотримуючись технології. УНІАН розповість, як зробити швидке вино з яблук з додаванням різних інгредієнтів.

Раніше ми говорили про те, як зробити домашнє вино з білого винограду.

Вино з яблук з дріжджами і лимоном

  • яблука - 1 кг;
  • цукор - 1.5 кг;
  • вода - 4.5 л;
  • кориця - 1 ст. л;
  • дріжджі - 20 гр;
  • лимон - 2 шт.

Яблука вимити, нарізати дрібними часточками, залити окропом і поставити під прес. Витримувати яблука під пресом 4 дні, потім процідити, додати лимонний сік, корицю і дріжджі. Поставити вино в темне прохолодне місце для бродіння, коли цей процес закінчиться, то перемішати масу і знову відстоювати 2-3 дня. Процідити, перелити в бочонок, витримувати півроку, розлити по пляшках і зберігати в темному прохолодному місці.

Відео дня

Швидке вино з яблук з корицею

  • яблука - 1 кг;
  • цукор - 700 гр;
  • кориця - 1 ст. л;
  • вода - 2 л.

Яблука вимити, нарізати часточками, викласти в каструлю. Додати воду і корицю, поставити на вогонь, варити до розм'якшення фруктів. Процідити через сито і залишити бродити. Після цього додати цукор, настоювати 2-3 дні і знову процідити. Розлити по пляшках і зберігати в темному прохолодному місці.

Яблучне вино з медом - рецепт

  • натуральний яблучний сік - 3 л;
  • мед - 1 кг;
  • вода - 3 л;
  • винні дріжджі.

Яблучний сік вилити в каструлю, нагріти, не доводячи до кипіння. Мед нагріти на водяній бані, коли стане рідким - додати до яблучного соку, перемішати і остудити до кімнатної температури. Всипати дріжджі, згідно з інструкцією, закрити ємність харчовою плівкою і залишити на 7-8 діб. Процідити вино в іншу ємність, залишити в прохолодному місці на 1-2 місяці. Готовий напій зняти з осаду, розлити по банках, прибрати в прохолодне темне місце на тиждень і потім дегустувати.

Вас також можуть зацікавити новини: