Варення з червоної смородини п'ятихвилинка / фото ua.depositphotos.com

У липні в садах дозрівають перші ягоди, а запасливі дачники заготовляють з них вітамінне варення. Пропонуємо вам приготувати заготовку з неймовірного поєднання - червоної смородини та малини. Через півроку в холодний зимовий вечір ви точно зрадієте, що заготовили таку смакоту.

Варення з червоної смородини та малини міру солодке і з приємною кислинкою. Дуже добре підходить як начинка до випічки і млинців, або самостійний десерт до чаю. Ласощі виходять густими, а якщо пропустити через сито, то ще й без кісточок. Вариться воно всього 5 хвилин.

Варення з червоної смородини з малиною

Інгредієнти:

Відео дня
  • червона смородина - 500 г;
  • малина - 500 г;
  • цукор - 350 г.

Малину і смородину беріть в однакових пропорціях. Ретельно промийте ягоди в холодній воді і видаліть зелені хвостики. Малину і смородину окремо збийте в блендері до стану пюре. Кожне пюре пропустіть через дрібне сито або кілька шарів марлі, щоб відокремити кісточки і шкурки.

Якщо хочете, щоб в варенні були цілі ягоди, то відокремте половину малини і залиште її цілою.

Смородинове пюре змішайте з цукром і поставте на середній вогонь. Доведіть до кипіння. Потім влийте в каструлю малинове пюре і цілі ягоди. Доведіть до кипіння ще раз і варіть рівно 5 хвилин і зніміть піну шумівкою.

Банки для заготівлі обполосніть окропом і наповніть джемом. Прикрийте кришками, але не закручуйте їх. Поставте банки у велику каструлю з рушником на дні і влийте воду до середини банок. Увімкніть вогонь, доведіть воду до кипіння і залиште на 10 хвилин. За цей час ємності з джемом добре простерилізуються.

Герметично закрийте банки кришками і переверніть догори дном. Укутайте теплим рушником і залиште, поки варення з червоної смородини повністю не охолоне.

Вас також можуть зацікавити новини: