Рецепт яблучного джему / фото ua.depositphotos.com

Ароматний джем на зиму з соковитих яблук – чудова заготовка! Він буде універсальною начинкою для різноманітної випічки, доповненням до млинців, а також яблучний джем можна подавати з хлібом на бутербродах.

Джем із яблук

  • Яблука - 1 кг
  • Цукор - 3 ст.
  • Вода - 2 ст.

Яблука розрізати на частинки, видалити серцевину. Очистити з них шкірку (однак за бажання можна варити і з нею).

Читайте такожНіжно-ароматний пиріг з яблуками: як приготувати найсмачнішу домашню випічку

Нарізати шматочки яблук на тонкі скибочки. Додати воду та 1 склянку цукру.

Варити, поки яблука не почнуть розварюватися, приблизно 30 хвилин на дуже повільному вогні. Час від часу яблука потрібно перемішувати.

Тоді додати решту цукру й варити джем з яблук до готовності ще 60 хвилин (на дуже повільному вогні). Кожні 10-15 хвилин джем потрібно акуратно перемішувати.

Яблучний джем з апельсинами

  • Яблука - 1 кг
  • Апельсини - 1 кг
  • Вода - 400 мл
  • Цукор - 1 кг

Апельсини добре вимити й витерти насухо. Зняти з них цедру, не зачіпаючи білий прошарок. Розділити апельсини на шматочки і видалити плівки та кісточки.

Яблука почистити, видалити серцевину. Подрібнити їх за допомогою тертки або, дрібно нарізавши шматочками.

Як приготувати джем із яблук / фото ua.depositphotos.com

Перекласти яблука в каструлю, додати воду й варити до м'якості під закритою кришкою (чим дрібніше нарізані яблука, тим швидше вони зваряться). Протерти їх крізь сито. Знову повернути в каструлю, додати цукор, шматочки апельсинів і цедру.

Каструлю з джемом покласти на середній вогонь і варити 15-20 хвилин, помішуючи.

Гарячий джем розподілити в сухі стерильні банки, щільно закрутити кришки і перевернути догори дном. Закутати їх до повного охолодження.

Яблучно-шоколадний джем

  • Яблука - 3 кг
  • Вершкове масло - 100 г
  • Какао-порошок - 4 ст.л.
  • Цукор - 0,5 кг
  • Ванілін - 1 г

Яблука очистити й натерти на тертці. Перекласти їх у глибоку каструлю, накрити її кришкою та варити близько 40 хвилин на повільному вогні.

Читайте такожКрем-суп з пельменями: рецепт апетитної страви

Потім додати какао, ванілін і вершкове масло. Перемішати все й додати цукор. Варити джем, помішуючи 30 хвилин.

Тим часом простерилізувати банки та кришки. Гарячий яблучно-шоколадний джем розкласти по банкх, закатати і перевернути їх до повного охолодження.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram