
Консервована квасоля з овочами - дуже проста в приготуванні і ситна заготовка, яка не раз виручить вас взимку. Страву можна використовувати як самостійну закуску, додавати в суп або тушкувати разом з ним м'ясо. А якщо додати до нього омлет, то вийде смачний сніданок. Ми розповіли, як зробити найсмачнішу квасолю в томаті з овочами, в яку ви закохаєтесь з першої ложки.
Квасоля в томаті на зиму з овочами
Інгредієнти:
- квасоля - 300 г;
- помідори - 700 г;
- морква - 300 г (4 шт.);
- цибуля - 200 г (1, 5 шт.);
- молодий кабачок - 1 шт.;
- солодкий перець - 3 шт.;
- часник - 2 зубчики;
- соняшникова олія - 2 стол. л.;
- оцет 9% - 2 стол.л.;
- сіль - 1 стол. л.;
- цукор - 1 чайн. л.
Квасолю кілька разів промити і замочити на ніч у холодній воді. Після замочування злити воду і ще раз промити боби. Відварити квасолю до готовності в підсоленій воді (40-90 хвилин).
Моркву почистити і натерти на крупній тертці, солодкий перець нарізати соломкою, кабачки - кубиком. Помідори перебити блендером в пюре.
Цибулю і часник дрібно нарізати ножем і викласти в сковороду з двома ложками розігрітої олії. Обсмажити до золотистого кольору 3-5 хвилин.
В емальовану каструлю вилити томатне пюре, додати в нього смажену цибулю з часником і тушкувати на невеликому вогні 20 хвилин, періодично помішуючи. Потім викласти в каструлю кабачки, моркву і перець, тушкувати ще 15 хвилин.
У каструлю викласти квасолю, додати сіль, цукор і спеції за смаком. Перемішати масу і варити квасолю з овочами 15 хвилин на невеликому вогні. Суміш помішуйте, щоб вона не пригоріла. В кінці додайте оцет і вимкніть вогонь.
Розкладіть салат в стерилізовані банки і закрийте стерилізованими кришками. Накрийте квасолюя з овочами на зиму теплою ковдрою і залиште до повного охолодження.