Рецепт від Лібкіна /фото УНИАН

Український ресторатор, власник закладів «Дача», «Тавернетта», «Компот» і «Пан-Піца» Сава Лібкін розкрив рецепт фірмових одеських мініатюрних голубців. Місцеві голубці відрізняються від звичних як розміром, так і начинкою, і дуже полюбилися українцям. 

"Розмір голубців - хороший тест для одеської господині. Голубці повинні бути маленькими, і їх повинно бути багато, щоб на порцію доводилося мінімум штук 18-20", - говорить Лібкін. Також одеські голубці начиняють змішаним фаршем з телятини і свинини.

Для рецепта використовується капуста сорту "Цукрова голова". Для ніжного смаку краще брати молоду капусту і бланшувати її 30 секунд. 

Голубці по-одеськи від Лібкіна

Рецепти голубців /фото УНИАН
  • Білокачанна капуста "Цукрова голова" - 3 кг.
  • Свиняча грудинка - 250 г.
  • Теляча лопатка - 500 г.
  • Круглозерний рис - 150 г.
  • Цибуля - 2 шт.
  • Морква - 3 шт.
  • Помідорне пюре - 200 г.
  • Яловичий бульйон - 400 мл.
  • Рослинна олія - 100.
  • Сік половини лимона, сіль, цукор, чорний мелений перець за смаком.
  • Сметана за смаком.

З капусти зняти верхні листки, помити, видалити качан і грубі частини. Качан опустити в киплячу воду з додаванням лимонного соку, щоб листя не порвалися. Варити капусту поки верхні листки стануть м'якими і легко відокремляться від качана. Зняти верхні листки і покласти в крижану воду. Решту качана опустити в киплячу воду і повторювати процедуру, поки не будуть розібрані всі листя.

Читайте такожКотлети по-київськи-класичний рецепт відомої української стравиВийняти капустяне листя з води. Тонким гострим ножем розрізати кожен лист на 3-4 частини і вирізати потовщення. Круглозерний рис залити окропом і залишити на 20 хвилин, відкинути на друшляк. Свинину і телятину подрібнити в м'ясорубці. Цибулю дрібно нарізати, моркву натерти, обсмажити овочі до золотистого кольору. 

У глибокій мисці з'єднати рис, м'ясо, половину моркви з цибулею, сіль, мелений чорний перець. На капустяний листочок покласти трохи фаршу і загорнути, як рулет, до половини, потім загнути краї всередину і докрутити рулет до кінця. Голубці повинні бути розміром з мізинець. На дно посуду з товстими стінками викласти трохи залишків капустяного листя, а зверху щільно викласти голубці. 

Половину цибулі з морквою змішати з пюре з помідорів і бульйоном, додати сіль, перець і цукор, довести до кипіння і зробити густий соус. Залити голубці соусом і зверху придавити. Довести до кипіння і тушкувати 40 хвилин на маленькому вогні. Готові голубці зняти з вогню і залишити ще на 30 хвилин під закритою кришкою, а потім подати зі сметаною.

Читайте також інші рецепти:

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram