Як приготувати салат з тунцем консервованим / фото ua.depositphotos.com

Сирно-майонезний салат "Мімоза" з тунцем здавна оселився на наших святкових столах, як і відомий оселедець під шубою. Ці популярні салати можна легко замінити більш корисними, в яких звичні інгредієнти заграють новими фарбами.

Ми вже ділилися з вами, як готується проста і корисна шуба без майонезу і оселедця. А тепер УНІАН розповість, як готувати свіжий салат з консервованим тунцем без додавання майонезу.

Салат з тунцем і авокадо - смачно і без шкоди для талії 

Інгредієнти:

Відео дня
  • тунець у власному соку - 150 гр;
  • помідори (черрі, коктейльні або звичайні) - 100 гр;
  • авокадо - 1 шт;
  • огірок - 1 шт;
  • листя салату - половина пучка; 
  • сік лимона, оливкова олія, перець і сіль - для заправки.

Якщо страва з нарізаних огірків і помідорів вже приїлася, спробуйте цей самий салат з авокадо і тунцем, і смак вас приємно здивує.  

З банки з тунцем злийте розсіл, подрібніть рибу на зручні шматочки за допомогою виделки. Помідори і огірки наріжте однаковими слайсами. Листя салату порвіть руками, авокадо наріжте кубиками або півкільцями. З'єднайте інгредієнти і полийте ароматним маслом, за бажанням посоліть, поперчіть і збризніть лимоном.

Салат Нісуаз з тунцем - французький рецепт

Інгредієнти:

  • 4 відварених круто яйця:
  • томати коктейльні або черрі 10-12 шт;
  • маслини 20 шт;
  • пучок листя салату;
  • лук червоний 1 головка;
  • огірок 1-2 шт;
  • квасоля (біла відварна, біла консервована або стручкова) - 150 гр;
  • анчоуси - 15 шт;
  • тунець консервований - 150 гр;
  • перець, оливкова олія і сік лимона - для заправки;
  • 2 зубчики часнику - для ефектної подачі.

Цей смачний і корисний салат з тунцем, огірком і яйцем родом з Франції надзвичайно простий у приготуванні.

Салат Нісуаз з тунцем - як готувати / фото ua.depositphotos.com

Яйця і квасолю відваріть до готовності. Решту інгредієнти подрібніть на свій смак. Наприклад, листя салату можна порвати руками, цибулю нарізати півкільцями, томати - на половинки або четвертинки, огірок - пропорційно томатам, а маслини залишити недоторканими. Консервований тунець поділіть на волокна. 

Посуд, в якому подаватимете салат, натріть розрізаним навпіл часником - це дозволить додати страві пікантний аромат, але позбавить від нудотного смаку. Ансоуси можна просто додати в салат або подрібнити і змішати з оливковою олією. Завдяки їм салат можна зовсім не солити. Заправляйте салат маслом і лимонним соком. 

Салат з тунцем і кукурудзою, і пекінською капустою

Інгредієнти:

  • тунець консервований - 200 гр;
  • капуста пекінська - половина качана;
  • кукурудза консервована - 200 гр;
  • яйце відварне - 1-2 шт;
  • соєвий соус, олія оливкова, сік лимона - для заправки.

Цей салат - один з найпростіших салатів з тунцем, він готується швидко і порадує як свіжим смаком, так і пікантними нотками. Поставте варитися яйця круто, а поки вони готуються, займіться іншими інгредієнтами. 

Злийте розсіл з банки з тунцем і поділіть рибу на шматочки. Позбавтеся від рідини з банки з кукурудзою. Пекінську капусту наріжте на шматочки середнього розміру. Готові яйця необхідно почистити і порізати на 4 частини. 

З'єднайте інгредієнти в глибокій мисці. Окремо змішайте сік лимона, соєвий соус і масло (пропорції - на ваш смак), полийте салат заправкою, яка вийшла.

Вас також можуть зацікавити новини: