Порадувати домашніх салатом, як в ресторані, досить просто / фото ua.depositphotos.com

Салат - незамінна страва на святковому столі, також ним можна урізноманітнити сімейну вечерю. Однак якщо традиційні салати не приваблюють, можна приготувати ресторанні салати в домашніх умовах.

Раніше УНІАН писав, як готувати салат Цезар.

Салат з бужениною і свіжим огірком - рецепт, як в ресторані

Цей салат вдома виходить ще смачніший, ніж в ресторані, а складається всього з чотирьох інгредієнтів. Для нього потрібні: 

Відео дня
  • 2 свіжих огірки;
  • 200 г свинячої/курячої буженини;
  • 70 г твердого сиру;
  • одне яйце.

Для заправки взяти трохи кропу, кілька зубчиків часнику, майонез, сіль і перець.

Зварити яйце і порізати соломкою, так само вчинити з огірками і бужениною. На середній тертці натерти сир. Подрібнити кріп і висипати до нарізаних інгредієнтів, посолити, поперчити, часник розчавити пресом і додати в салат, потім полити майонезом і перемішати.

Салат з бужениною і яйцем - швидкий рецепт

А цей салат не тільки смачний, він ще й готується за 15 хвилин. Відмінний варіант, якщо несподівано нагрянули гості. На шість порцій знадобляться:

  • 150 г буженини;
  • 150 г майонезу;
  • 50 г лимона;
  • 5 г гірчиці;
  • 7 яєць;
  • сіль, перець і петрушка.

Спочатку потрібно зварити яйця і порізати кружальцями. Потім подрібнити буженину і додати до яєць. Після цього змішати перець, майонез, гірчицю і сіль. Полити цим міксом інгредієнти, перемішати, посипати петрушкою і покласти шматочок лимона.

Ресторанний салат від шеф-кухаря - покроковий рецепт

Кулінар Сергій Джуренко радить дуже простий салат, на приготування якого вдома піде 15 хвилин. На дві порції потрібні: 

  • 150 г буженини;
  • по одному свіжому огірку і моркві; 
  • 3 ст. л. консервованої кукурудзи;
  • по 8 перепелиних яєць і маринованих корнішонів.

Для заправки взяти майонез або йогурт, діжонську гірчицю, цукор, сіль і перець.

Зварити моркву і яйця круто. Буженину, огірок і варену моркву порізати соломкою і з'єднати з консервованою кукурудзою. Потім навпіл порізати яйця, дрібно нарізати корнішони і додати до решти інгредієнтів. Після цього салат посолити і поперчити.

Для заправки: змішати в мисці 2 ст.л. йогурту або майонезу, додати чайну ложку діжонської гірчиці і пів чайної ложки цукру, поперчити і перемішати. Заправити блюдо і поставити ненадовго в хлодильник.

Незвичайні ресторанні салати - пара простих рецептів

Модні ресторанні салати можна покуштувати не тільки в закладі, їх легко готувати і вдома. Причому є такі рецепти, в яких складові цілком доступні. Салат з пекінської капусти з куркою один з таких:

  • 300 г пекінської капусти;
  • одне сире куряче філе; 
  • один свіжий огірок;
  • 4 яйця;
  • пучок зеленої цибулі;
  • сіль, перець і майонез.

Спочатку потрібно зварити яйця і куряче філе. Після того як філе охолоне, порізати невеликими шматочками. Нашаткувати пекінську капусту, нарізати соломкою огірок. Зелену цибулю і яйця подрібнити. Все скласти в одну ємність, посолити, поперчити, полити майонезом і перемішати.

Ще можна порадувати домашніх або гостей салатом з огірків і консервованого тунця. Для нього знадобляться: 

  • банка консервованого тунця;
  • 200 г листя салату-латуку і айсберга;
  • 100 г огірків;
  • 100 г помідорів черрі;
  • 2 яйця;
  • 2 ст. л. лимонного соку;
  • сіль і перець.

Вимити і висушити салатне листя, порвати його руками і розкласти на тарілці. Зварити яйця і, після охолодження, порізати півкільцями. Подрібнити огірки і помідори.

Зробити заправку: з банки з тунцем злити 2 ст. л. рідини в окрему миску, додати туди сік лимона, сіль і перець і перемішати.

Тунець викласти на листя салату, зверху помідори, огірки і яйця. Потім здобрити заправкою. 

Вас також можуть зацікавити новини: