Як приготувати курячі відбивні по-новому / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Багато хто любить відбивні, курячі - особливо. Вони просто і швидко готуються і виходять ніжними та соковитими. Але, якщо класичний рецепт їхнього приготування - "відбив, посолив і посмажив" - вам трохи набрид, то пропонуємо вам два нові варіанти: у цибулевому клярі на сковороді та в "оксамитовому" паніруванні в духовці. Чудова страва не тільки на щодень, а й для святкового столу.

Курячі відбивні в клярі з цибулею на сковороді

Дуже смачні відбивні з курячого філе виходять у цибулевому клярі - це дуже простий і швидкий спосіб приготування.

Інгредієнти:

Відео дня
  • куряче філе - 500 г;
  • яйця - 3 шт;
  • сметана - 6 ст. л. (можна взяти 3 ст. л. сметани і 3 ст. л. майонезу);
  • сіль - за смаком;
  • борошно - 3 ст. л.;
  • цибуля - 1 шт.

Як робити відбивні в цибулевому клярі

Наріжте куряче філе так, як ви зазвичай робите на відбивні, і відбийте, накривши їх харчовою плівкою. Посоліть, поперчіть. Приготуйте кляр на відбивні: натріть цибулю на середній тертці (можна подрібнити блендером), збийте і додайте яйця, сметану, сіль і перець, а потім - борошно порціями. Змішайте до однорідності. Вмочіть і посмажте відбивні в клярі на рослинній олії під кришкою. 

Курячі відбивні - рецепт у духовці в "оксамитовому" паніруванні

Як смажити відбивні, знає кожен, хто їх хоч раз готував. Але ось відбивні в духовці однозначно сподобаються тим, хто не любить смаженого (або якщо смаженого не можна).

Інгредієнти:

  • філе курки - 2 шт;
  • твердий сир - 80 г;
  • панірувальні сухарі - 3 ст. л.;
  • яйце - 1 шт;
  • мелений перець (суміш перців) - за смаком;
  • сіль - за смаком;
  • сушений часник, базилік, томати (приправа) - за смаком.

Як готувати відбивні в духовці

Розріжте кожне філе на 2 частини і, накривши плівкою, злегка відбийте. Посоліть і поперчіть, присипте спеціями.

Порада: можна брати спеції на свій смак.

Натріть сир на середній тертці та змішайте з панірувальними сухарями. Збийте яйце, вмочіть у них відбите філе, а потім обваляйте в паніровці. Викладіть на деко з пергаментом. Духовку розігрійте до 200°С. Відправте філе в духовку на 15 хвилин.

Такі курячі відбивні в духовці виходять ароматні, соковиті та ніжні. І головне - вони не смажені. Подавайте з улюбленим соусом.

Раніше ми розповідали, як готується смачна намазка з яєць - 6 рецептів, які не залишать Вас байдужими.

Вас також можуть зацікавити новини: