
Багато хто любить відбивні, курячі - особливо. Вони просто і швидко готуються і виходять ніжними та соковитими. Але, якщо класичний рецепт їхнього приготування - "відбив, посолив і посмажив" - вам трохи набрид, то пропонуємо вам два нові варіанти: у цибулевому клярі на сковороді та в "оксамитовому" паніруванні в духовці. Чудова страва не тільки на щодень, а й для святкового столу.
Курячі відбивні в клярі з цибулею на сковороді
Дуже смачні відбивні з курячого філе виходять у цибулевому клярі - це дуже простий і швидкий спосіб приготування.
Інгредієнти:
- куряче філе - 500 г;
- яйця - 3 шт;
- сметана - 6 ст. л. (можна взяти 3 ст. л. сметани і 3 ст. л. майонезу);
- сіль - за смаком;
- борошно - 3 ст. л.;
- цибуля - 1 шт.
Як робити відбивні в цибулевому клярі
Наріжте куряче філе так, як ви зазвичай робите на відбивні, і відбийте, накривши їх харчовою плівкою. Посоліть, поперчіть. Приготуйте кляр на відбивні: натріть цибулю на середній тертці (можна подрібнити блендером), збийте і додайте яйця, сметану, сіль і перець, а потім - борошно порціями. Змішайте до однорідності. Вмочіть і посмажте відбивні в клярі на рослинній олії під кришкою.
Курячі відбивні - рецепт у духовці в "оксамитовому" паніруванні
Як смажити відбивні, знає кожен, хто їх хоч раз готував. Але ось відбивні в духовці однозначно сподобаються тим, хто не любить смаженого (або якщо смаженого не можна).
Інгредієнти:
- філе курки - 2 шт;
- твердий сир - 80 г;
- панірувальні сухарі - 3 ст. л.;
- яйце - 1 шт;
- мелений перець (суміш перців) - за смаком;
- сіль - за смаком;
- сушений часник, базилік, томати (приправа) - за смаком.
Як готувати відбивні в духовці
Розріжте кожне філе на 2 частини і, накривши плівкою, злегка відбийте. Посоліть і поперчіть, присипте спеціями.
Порада: можна брати спеції на свій смак.
Натріть сир на середній тертці та змішайте з панірувальними сухарями. Збийте яйце, вмочіть у них відбите філе, а потім обваляйте в паніровці. Викладіть на деко з пергаментом. Духовку розігрійте до 200°С. Відправте філе в духовку на 15 хвилин.
Такі курячі відбивні в духовці виходять ароматні, соковиті та ніжні. І головне - вони не смажені. Подавайте з улюбленим соусом.
Раніше ми розповідали, як готується смачна намазка з яєць - 6 рецептів, які не залишать Вас байдужими.