Як правильно варити пельмені / фото depositphotos.com

Навіть у досвідчених кулінарів трапляються труднощі з варінням пельменів: вироби злипаються в один великий ком, або розвалюються на тісто і фарш. Називаємо 4 кулінарних трюки, завдяки яким пельмені завжди виходять соковитими і вдалими.

Замочіть пельмені

Щоб пельмені були соковитими після варіння, їх можна замочити перед приготуванням. Викладіть їх у воду кімнатної температури і залиште на 2 хвилини. Потім перекладіть в киплячу підсолену воду і варіть до готовності.

Влийте соняшникову олію

Після додавання пельменів в воду влийте в каструлю 2 столові ложки соняшникової олії. І не забувайте помішувати пельмені при варінні. Тоді вони точно не злипнуться. Трюк корисний і при приготуванні вареників.

Відео дня

Зменшіть вогонь

Після того, як пельмені спливли на поверхню води, зменшіть вогонь під каструлею. Тоді вироби не розваляться після варіння. Час приготування при такому способі збільшиться.

Додайте холодну воду

Як тільки вода з пельменями почала кипіти, долийте в каструлю склянку холодної води. Після цього варіть вироби ще 5-6 хвилин. Пельмені після варіння будуть ідеальної консистенції: щільні і соковиті. Холодна вода також зберігає естетичний вигляд пельменів: тісто не тріскається.

Вас також можуть зацікавити новини: