Вівсяне печиво можна легко і просто приготувати в домашніх умовах, і це не займе багато вашого часу. А щоб печиво вийшло смачнішим, до нього можна додати родзинки або горіхи.
А от якщо ви коли-небудь цікавилися чому вівсяне печиво так називається - відповідаємо через те, що в його складі є вівсяні пластівці або вівсяне борошно. Вівсяне печиво, ймовірно, є нащадком шотландських вівсяних коржів або млинців.
Але сьогодні існує безліч варіацій приготування м'якого вівсяного печива з різними наповнювачами. Ми зібрали для вас найпростіші та найпопулярніші.
Найпопулярнішим є вівсяне печиво з яблуками
Для того щоб приготувати м'яке вівсяне печиво з яблуками потрібні:
- вівсяні пластівці – 120 г;
- цукор – 100 г;
- сіль - щіпка;
- ванільний цукор – 10 г;
- борошно - 60 г;
- розпушувач – 0,5 ч. л.
- вершкове масло – 60 г;
- яйце – 1 шт;
- яблуко – 1 шт;
- цедра лимона або кориця;
- горіхи\сухофрукти.
Спочатку змішайте яйця, цукор, сіль та ванілін. Потім додайте вівсяні пластівці, борошно та розпушувач. Наріжте кубиками яблуко. Якщо ви любите корицю, то в цей рецепт вона відмінно впишеться і у вас вийде вівсяне печиво з яблуками і корицею. Замість кориці можна додати цедру лимона, подрібнені горіхи – так у вас вийде вівсяне печиво з яблуками та горіхами. Тепер потрібно змішати тісто з яблуками, сформувати печиво та викласти на деко. Випікати 15-20 хвилин при температурі 180 градусів.
Вівсяне печиво з яблуком та родзинками також є дуже популярним варіантом цієї випічки. Його дуже легко готувати, а інгредієнти завжди знайдуться під рукою.
Вівсяне печиво з яблуком та родзинками
- Пшеничне борошно – 180 г;
- Вівсяні пластівці - 80 г;
- Цукор – 100 г;
- Родзинки - 30 г;
- Масло вершкове - 80 г;
- Кориця – 1/3 ч. л.
- Яблуко – 1 шт;
- Сода – 1/3 ч. л.
- Сіль – 1/3 ч. л.
- Ванільний цукор – 2 ч. л.
- Вода – 60 мл
- Джем – 2 ст. л.
Спочатку потрібно промити і залити окропом родзинки. Потім вівсяні пластівці перемолоти в кавомолці і отримане вівсяне борошно разом з пшеничним висипати в глибоку миску. Потім додаємо до борошна корицю і соду, все добре перемішуємо віничком. Яблука ріжемо на шматочки і на 5 хвилин ставимо в мікрохвильову піч, поки вони не стануть м'якими. Після цього обсушуємо родзинки, подрібнюємо їх ножем досить дрібно і відправляємо в глибоку миску, в якій міситимемо тісто. Сюди додаємо теплу вершкову олію. Всипаємо звичайний та ванільний цукор, джем. Тепер все ретельно перемішуємо. В окрему ємність наливаємо гарячу воду та розчиняємо в ній сіль. У масляну основу всипаємо частину борошна і трохи вливаємо води. Все перемішуємо. Таким чином замішуємо м'яке тісто, поступово додаючи трохи борошна та води. Після цього з тіста ліпимо кульки однакового розміру. Відправляємо їх на деко, застелене папером і притискаємо кульки пальцями, щоб печиво вийшло плоским. Відправляємо в розігріту до 210 градусів духовку на 10-15 хвилин.
Також легко готувати вівсяне печиво з яблуками на кефірі. Для цього потрібно взяти:
- Вівсяні пластівці – 200 гр.
- Родзинки - 30 гр.
- Яблуко – 150 гр.
- Кефір 1% – 200 гр.
Спочатку подрібнюємо вівсяні пластівці в блендері, яблука порізати на шматочки і на 5 хвилин ставимо в мікрохвильову піч, поки вони не стануть м'якими, а потім розім'яти яблука в пюре. Додаємо яблука до сухої суміші, висипаємо промиті родзинки, вливаємо кефір і перемішуємо. Потім викладаємо масу ложкою на застеляний пекарським папером лист і випікаємо близько 30 хвилин при 180С.