Голова Тернопільської обласного державної адміністрації Юрій ЧИЖМАРЬ поінформував Секретаріат Президента про те, що начальником Тернопільського міського відділу міліції призначили брата неодноразово судимого громадянина, який зараз перебуває у розшуку.

Відповідне звернення він направив у Секретаріат вчора, 21 вересня, поінформувала прес-служба обладміністрації.

В ньому, зокрема, сказано, що за поданням начальника УМВС України в Тернопільській області генерал-лейтенанта Віталія МАКСИМОВА на початку червня 2009 року на посаду начальника Тернопільського міського відділу УМВС України в області призначено полковника міліції Михайла ДЕНИСОВСЬКОГО. “При цьому рідний брат М.ДЕНИСОВСЬКОГО - ДЕНИСОВСЬКИЙ Андрій Дмитрович, 14 березня 1969 року народження, неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення хуліганських дій і на даний момент за вчинення злочину, передбаченого частиною 3 статті 264 КК Російської Федерації, (вчинення ДТП, що заподіяло смерть 2-х і більше осіб), перебуває в розшуку на території Російської Федерації (оперативно-розшукова справа № 0610215, заведена Ростовським РВ УМВС РФ по Ярославській області)”, - інформує Ю.ЧИЖМАРЬ.

Відео дня

За його даними, при призначенні на посаду М.ДЕНИСОВСЬКИЙ заповнив в Управлінні роботи з персоналом УМВС України в області анкету про родинні зв’язки, однак вказані відомості про свого брата приховав. “Разом з тим ДЕНИСОВСЬКИЙ А.Д. відкрито проживає в селі Купчинці Козівського району Тернопільської області. Ніяких заходів по його розшуку чи затриманню органи внутрішніх справ не проводять”, - стверджує Ю.ЧИЖМАРЬ. На його переконання, зумовлено це тим, що брат А.ДЕНИСОВСЬКОГО є начальником Тернопільського міськвідділу міліції та перебуває у дружніх відносинах із начальником обласного управління МВС В.МАКСИМОВИМ.

Відтак Ю.ЧИЖМАРЬ у своєму зверненні до Секретаріату Президента просить “дати оцінку роботі начальника управління Міністерства внутрішніх справ України в Тернопільській області генерал-лейтенанта міліції В.МАКСИМОВА”.