Президент України Віктор ЮЩЕНКО звернувся до генерального прокурора Олександра МЕДВЕДЬКА із закликом якнайшвидше провести розслідування вбивства прокурора Таращанського району Сергія Мрука.

Про це на брифінгу повідомила прес-секретар глави держави Ірина ВАННИКОВА, повідомили УНІАН у Головній службі інформаційної політики Секретаріату Президента.

За її словами, В.ЮЩЕНКО відзначає, що зухвалість убивства прокурора на робочому місці, демонстративна зневага до закону і його представників має сприйматися слідством як додатковий виклик – і стимул якнайшвидше знайти і покарати злочинців.

Відео дня

«Відчуття власної безкарності вже штовхає зловмисників на безпрецедентні кроки. Вважаю обов’язком і справою честі правоохоронців продемонструвати, що відповідь закону може бути блискавичною і рішучою», – зауважив глава держави.

Також Президент зобов’язав генпрокурора у 10-денний термін поінформувати про обставини і стан досудового слідства у цій кримінальній справі.

Як повідомляв УНІАН, 27 вересня близько 20.00 у службовому кабінеті прокуратури Таращанського району Київської області невідома особа здійснила вогнепальне поранення прокурора району С.Мрука. Прокурор помер по дорозі до лікарні. Прокуратурою Київської області порушено кримінальну справу.