Російську ЛГБТ-активістку вбили через образи / Фото: сторінка Олени Григор'євої на Facebook

28-річний житель Петербурга (Росія) повідомив слідчим причину вбивства ЛГБТ-активістки Олени Григор'євої. За його словами, жінка назвала його "лохом і муд*ком", він образився, побив і завдав їй численні ножові поранення.

Чоловік пояснив свій вчинок тим, що перебував під дією алкоголю. Оперативне відео з його допитом опублікував Слідчий комітет Росії на своєму YouTube-каналі.

Читайте такожГей-пара з Росії порізала себе біля парламенту Фінляндії

Відео дня

За підозрою у скоєнні злочину був заарештований Олексій Волнянко - кладовщик в мережі магазинів електроніки.

СКР пред'явив йому звинувачення у вбивстві. Він повністю визнав провину. Волнянко був засуджений на умовний термін на початку липня 2019 року за зберігання психотропних речовин. Він також, як і Григор'єва, має відношення до місцевого ЛГБТ-руху.

За даними російського слідства, з 20 по 21 липня 2019 року чоловік разом з Григор'євою розпивав спиртне, а потім вони посварилися. Обвинувачений побив потерпілу, після чого наніс вісім ударів ножем у спину й обличчя. Від отриманих поранень жінка померла, а обвинувачений зник, викинувши знаряддя злочину в кущі поблизу свого будинку.

Його затримали 31 липня після свідчень іншого підозрюваного у вбивстві Григор'євої - 38-річного уродженця Киргизії Даврона Мухамедова. Він зізнався, що випивав з активісткою, а потім вона пішла і продовжила з Волнянком.

Як повідомляв УНІАН, тіло активістки Олени Григор'євої зі слідами удушення та численними ножовими пораненнями обличчя та спини було виявлено увечері 21 липня в кущах біля її дому. 41-річна активістка також брала участь в акціях на підтримку кримських татар і українських політв'язнів.