Прихильників шамана відвезли до відділку в Іркутську / фото flashsiberia.com

В Іркутську затримали чотирьох прихильників шамана Олександра Габишева, який йшов пішки до Москви, щоб «вигнати Путіна» із Кремля.

Про це повідомляє DW з посиланням на Олексія Прянишникова - координатора організації "Правозахист Листівки", адвокати якої захищають Габишева у справі про екстремізм.

Читайте такожКремль прокоментував затримання шамана, який планував вигнати Путіна з Москви

Відео дня

За словами Прянишникова, поліцейські приїхали на квартиру, яку декілька прихильників Габишева орендували для ночівлі, пославшись на те, що від сусідів надійшов дзвінок про бійку.

В результаті їхнього візиту чотирьох прихильників шамана відвезли до відділу МВС №9 в Іркутську. "Зв'язок з ними втрачено, зараз ми намагаємося з'ясувати всі обставини події", - повідомив Прянишников.

Як повідомляв УНІАН, шаман Олександр Габишев пішки вирушив з Якутії до Москви навесні цього року. «Він (Бог) вказав на шлях. Ось він (Путін) – ворог твій. Вижени його», – говорив про мету походу сам Габишев в одному з інтерв'ю.

18 вересня на кордоні Бурятії і Іркутської області шамана затримали. Габишева звинуватили у публічних закликах до екстремістської діяльності. Суд випустив його під підписку про невиїзд.