Фото: REUTERS

Адвокат історика Олега Соколова повідомив подробиці про книгу, над якою почав працювати його підзахисний.

Як повідомляє Росбалт, Олександр Почуєв розповів під час прямої трансляції Life, чому саме буде присвячено твір і в якому жанрі він буде написаний.

Читайте такожРосійський професор-вбивця Соколов 40 років тому отримав судимість у справі про загибель вченого – ЗМІ

Відео дня

За словами юриста, це книга-каяття. «Він (Соколов — прим. ред.) для себе своєрідним видом каяття обрав написання навіть не автобіографічної книги, а книги, присвяченої Анастасії, її життю, якось увічнити його пам'ять. Не тільки у зв'язку з цією трагедією, але і той час, який вони проводили разом. Це цілих п'ять років любові», — заявив Почуєв.

Адвокат додав, що такий жанр екс-викладач обрав сам.

Про намір написати книгу Соколов заявив ще на початку грудня. Він повідомив, що це буде автобіографічний роман про життя і кохання. «Напишу про все, що зробив і що перекреслив кількома секундами», — сказав історик. Через кілька днів стало відомо, що 53 сторінки книги вже написані.

Як повідомлялося, Олег Соколов був затриманий вранці в суботу, 9 листопада, коли привернув увагу поліцейських після того, як пірнув у річку, щоб втопити пакет, в якому знаходилися відрізані руки вбитої. В квартирі викладача співробітники правоохоронних органів виявили тіло вбитої молодої жінки і її відрізану голову, а в рюкзаку — травматичний пістолет. Пізніше стало відомо, що випускниця російського ВНЗ Анастасія Єщенко, у вбивстві якого підозрюють доцента, історика Олега Соколова, загинула від вогнепального поранення.