Підозрюваний Андрій Бовт представився силовикам "полковником ГРУ" / фото: Андрій Бовт

У Ленінградській області Росії правоохоронці за підозрою у сексуальному насильстві над 13-річною дочкою затримали чоловіка, який стверджує, що він є полковником Головного розвідувального управління (ГРУ).

Про це у вівторок, 17 грудня, повідомляють російські ЗМІ.

Читайте такожПід Москвою у бійці по-звірячому вбили спецпризначенця ГРУ (фото)

Обшук у будинку багатодітної родини підозрюваного Андрія Бовта в селі Хімозі Гатчинського району Ленінградської області провели напередодні. Видання повідомляє 47News, що в котеджі виявили два автомати Калашникова, ручний кулемет Калашникова, два автомати "Кедр", пістолети Макарова, ТТ, а також патрони і бронежилети з написом "ФСБ". За словами джерела РБК, в будинку також був знайдений гранатомет.

За даними ЗМІ, в будинку у чоловіка знайшли матраци зі слідами крові, багато ікон, спортзал і тир. Відзначається, що діти, які жили в котеджі, імовірно, проходили бойову підготовку.

Підозрюваний Андрій Бовт представився силовикам "полковником ГРУ", при цьому, за даними ЗМІ, він змінив прізвище в 1997 році. До цього його звали Андрій Лобадюк.

Андрія Бовта підозрюють у незаконному обігу зброї та вибухівки, а також в сексуальному насильстві над 13-річною дочкою. За версією слідства, чоловік ґвалтував дівчину протягом семи років.

Як пише 47News, в поліцію про сексуальне насильство над дівчинкою заявила якась жінка.

На даний момент потерпіла та її мати Світлана Лобадюк, яка є двоюрідною сестрою підозрюваного, допитані. За даними РБК жінка розповіла про статевий зв'язок чоловіка з дочкою, а також про те, що вона не зверталася в поліцію через побоювання за життя і здоров'я дітей. Жінка також підтвердила, що знайдена в домі зброя належала Бовту, який стверджував, що "працює в КДБ", і нічого про себе не розповідав, пояснюючи це міркуваннями секретності.

У сім'ї виховували шістьох дітей. Жоден з них не зміг назвати своє прізвище. Всіх дітей евакуювали з будинку. За даними 47News, троє з них виявилися повнолітніми; це були 18-річний Іван, 20-річний Павло та 24-річний Петро. Молодші діти не ходили в школу.