Раміль Шамсутдінов став потерпілим в іншому справі / Фото: Telegram-канал «BAZA»

Російський солдат Раміль Шамсутдінов, який розстріляв вісьмох товаришів по службі у військовій частині в Забайкаллі у жовтні, став потерпілим у справі про порушення статутних правил взаємовідносин між військовослужбовцями - так звану дідівщину.

Про це повідомляють російські ЗМІ з посиланням на адвоката військовослужбовця Руслана Нагієва.

"Я був у СІЗО та поспілкувався з Рамілем. Він сказав, що бачив в цій частині за весь період служби побиття і знущання. Наприклад, хто помив унітаз, той до самого дембеля його буде мити, ніякого графіка. Перед самим розстрілом Шамсутдінов не спав три доби, оскільки був на бойовому чергуванні. Офіцери йому не давали спати, погрожували занурити головою в унітаз. Зараз військове слідче управління СКР розслідує кримінальну справу за статтею 335 КК, Шамсутдінов фігурує в матеріалах справи як потерпілий", - сказав адвокат.

Відео дня

За словами адвоката, Шамсутдінов розповів, що діяв несвідомо і навіть не пам'ятає, як перелазив через колючий дріт під час втечі.

Як раніше повідомляв УНІАН, 25 жовтня Раміль Шамсутдінов при зміні варти застрелив вісьмох товаришів по службі і здався спецназу. Пізніше стала відома причина бійні у військовій частині.