Найманцям навряд чи дозволять перейти служити в Білорусь за Пригожиним, заявив Соболєв / скріншот

У Держдумі РФ заявили, що після заколоту частина підрозділів ПВК "Вагнер" саморозпуститься, і деякі бійці зможуть перейти під керівництво Міноборони.

Як заявив член комітету Держдуми з оборони Віктор Соболєв, навряд чи найманцям дозволять перейти служити у Білорусь за власником ПВК Євгеном Пригожиним, передає російський сайт "Підйом".

"Ті, хто не брав участь у безпосередньому заколоті, якщо хочуть, укладуть контракт з Міноборони і повернуться в зону "СВО". Ті, які брали участь, поки незрозуміло, що з ними буде, але переслідуватися вони не будуть, як призупинено і кримінальну справу проти Пригожина", - сказав він.

Відео дня

При цьому він припустив, що найманці, які брали участь у заколоті, мабуть, "будуть відправлені по домівках".

"Враховуючи їхні заслуги, переслідуватися вони не будуть. Це офіційно все, я ясно від Пєскова це почув", - заявив Соболєв.

Заколот ПВК "Вагнер" - що пообіцяли Пригожину 

Як писав УНІАН, прес-секретар кремлівського диктатора Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив про досягнуті домовленості з ватажком ПВК "Вагнер" Євгеном Пригожиним після переговорів з Олександром Лукашенком.

За його словами, згідно з цими домовленостями, кримінальну справу про збройний заколот буде припинено, а найманці ПВК "Вагнер" підуть у свої польові табори. Що стосується самого Пригожина, то він повинен буде виїхати у Білорусь.

Вас также могут заинтересовать новости: