У Санкт-Петербурзі знову затримали активіста за плакат з цитатою Путіна / фото ОВС-Інфо

Ще одного протестувальника затримали у Росії за плакат з цитатою президента РФ Володимира Путіна. 

Про це повідомляє правозахисний проект ОВД-Инфо. 

"У Петербурзі силовики затримали пікетника Андрія Олів'єрі. Він стояв з плакатом "Найстрашніше для політика — вчепитися в своє крісло руками і зубами, — В.В. Путін" біля станції метро "Парк Победы". Олів'єрі збираються доставити до ВП № 33 Московського району", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Слова, процитовані активістом, Путін виголосив у 2014 році в інтерв'ю російським та іноземним ЗМІ. Далі Путін продовжував: "У цьому випадку провал неминучий, тому що завжди будеш боятися зробити якийсь невірний крок. Не про це треба думати, потрібно думати про результати своєї роботи. Там буде видно". 

В цей час вже два роки як тривав третій президентський термін Путіна, напередодні якого термін президентських повноважень був збільшений з 4 до 6 років.

Зазначимо, це не перший випадок, коли в Росії затримують пікетувальників з цитатами президента. У квітні в Санкт-Петербурзі затримали Артура Дмитрієва. Він стояв з плакатом на якому було написано інше висловлювання Путіна: "Війна принесла стільки нестерпних випробувань, горя і сліз, що забути це неможливо. І немає прощення і виправдання тим, хто знову замишляє агресивні плани".

У Санкт-Петербурзі знову затримали активіста за плакат з цитатою Путіна / фото ОВС-Інфо

43-річного чоловіка оштрафували на 30 тисяч рублів. Сам Дмитрієв говорив, що "витівка вдалася", оскільки він змусив суд визнати слова президента "дискредитацією Збройних сил Росії". 

Вас також можуть зацікавити новини: