Ілюстрація / REUTERS

Вже до кінця століття середня температура на планеті може збільшитися на чотири градуси. А це в свою чергу призведе до небувалих засух і масштабних повеней.

Про це заявили науковці з Інституту фізики атмосфери Китайської академії наук, проаналізувавши поточні темпи змін клімату, пише Сегодня.ua.

Дослідники зазначають, що розвиток промисловості та індустріальний підйом з 2064 по 2095 рік спровокує рекордне зростання температур. Науковці вважають, що зростання температури на чотири градуси не буде згубним для людства в короткостроковій перспективі, однак тривалий ефект "теплиці світового масштабу" спровокує десяток великих стихійних лих.

Відео дня

Читайте такожДика природа та екстрім: GoPro опублікувала відео з кращих кадрів 2017 року

У своєму дослідженні науковці зазначили, що підвищення температури викличе серйозні загрози для екосистем і пов'язаних з ними міст і промислових зон. Крім унікальних температурних рекордів, жителів Землі чекають небувалі посухи і масштабні повені, спрогнозувати наслідки яких науковці поки не можуть.

Раніше інші науковці з'ясували, кому загрожує глобальне потепління. Дослідники вивчили реакцію тихоходок на різні чинники, пов'язані з глобальним потеплінням.