Китайську "марсіанську базу" зможуть відвідувати туристи / NASA

Своєрідна «марсіанська» база Китаю розташована в Цайдамській западині неподалік від міста Манг-ай. Китайські вчені вважають, що саме тут природні умови найбільше схожі на поверхню Марса.

Високотехнологічний комплекс збудувала китайська космічна агенція CNSA, пише Daily Star. Він може вмістити до 60 людей. Мешканці бази будуть виконувати різні завдання марсіанських колоністів, якщо такі колись дійсно вирушать на сусідню планету. Більш вражає те, що влада Китаю хоче зробити марсіанську базу відкритою для туристів. Хоча, скільки буде коштувати перебування в приміщеннях комплексу, поки не відомо.

Читайте такожВчені знайшли стародавні річки на Марсі

Відео дня

Головний конструктор китайської програми дослідження Місяця Ву Вейрен підтвердив, що Пекін розглядає можливість колонізації Марса. Виступаючи на відкритті Китайської народної політичної консультативної конференції (CPPCC), від сказав: «За останні 60 років ми багато досягли. Але від світових космічних держав ми ще відстаємо. Потрібно пришвидшити наш темп».

«Наступного року ми запустимо зонд на Марс, який вийде на орбіту планети, приземлиться на ній і збере зразки», - додав вчений.

Читайте такожNASA опублікувало панораму Марса, зроблену марсоходом Curiosity

Разом з тим, Китай в останні роки продемонстрував значні успіхи в дослідженні космосу. Зокрема, торік він став першою країною в світі, яка посадила свій апарат на так званому «темному» боці Місяця.