До Землі наближається величезний астероїд / фото Hi-news.ru

У суботу, 10 серпня, повз Землю пролетить астероїд 2006 QQ23, який більший, аніж відомий нью-йоркський хмарочос Емпайр-Стейт-Білдінг.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на CNN.

Читайте такожБлижче, ніж Місяць: в найближчі години над Землею пролетять два великих астероїда

Астероїд 2006 QQ23 має розмір - 569 метрів і наблизиться до Землі на відстань близько 8 мільйонів кілометрів. Утім, вчені заявляють, що із Землею він розминеться і не матиме згубного впливу.

Зокрема, спеціалісти з Управління координації планетарної оборони NASA Ліндлі Джонсон і Келлі Фаст кажуть, що щороку близько шести космічних об'єктів розміром з Астероїд 2006 QQ23 проходять повз Землю, що робить цей близький підхід звичним явищем. У NASA відзначають, у разі, якщо якийсь об'єкт розміром з Asteroid 2006 QQ23 впаде на Землю, це може привести до спустошення території штату. Але, за словами Джонсон, наслідки рідкісні й можуть відбуватися один раз в два-три століття. І NASA має технологію, щоб знаходити і відстежувати такі астероїди, коли вони будуть близько проходити повз Землю.

Крім того, науковці стверджують, що навколо Сонця обертається майже 900 астероїдів, які мають розмір більший аніж у 2006 QQ23. І чим розмір астероїда менший, тим частіше він наближається до Землі.