Японці створили робохвіст для людини / Скріншот - Youtube. yamen saraiji

Вчені японського Університету Кейо розробили схожий на хвіст пристрій, який дозволяє змінювати положення центру ваги людини.

Читайте такожШтучний інтелект вперше в історії можуть визнати автором винаходу

Як повідомляє Naked Science, такий «хвіст» може виступати балансиром для людей, які з тієї чи іншої причини погано стоять на ногах. Розробники позиціонують його як альтернативу традиційній тростині.

Прототип системи назвали Arque. Його дизайн копіює хвіст морського коника, і складається з штучних хребців і чотирьох пневматичних «м'язів». Кожен суглоб апарату складається з чотирьох захисних пластин і одного регульованого по вазі хребця. Система рухається у відповідь на зміну положення тіла носія.

Вчені також вважають, що Arque може використовуватися в системах віртуальної реальності. Зараз користувачі VR можуть відчувати дискомфорт через те, що віртуальна реальність показує їм одне фізичне положення, в той час як органи почуттів говорять про зовсім інше. Контроль над центром ваги тіла міг би розв'язати цю проблему.

Раніше дослідники створили легкі контактні лінзи, які можуть збільшувати зображення, якщо той, хто їх носить, моргне двічі. Це дозволяє змінювати фокус між об'єктами на різних відстанях.