JBL представила проект навушників на сонячних елементах / Скріншот з відео, Youtube

Американський виробник JBL почав на краудфандинговій платформі Indiegogo збір коштів на проект бездротових навушників REFLECT Eternal, які зможуть заряджатися від сонячної панелі.

Читайте такожSony запатентувала портативний пристрій для відеоігор

Навушники будуть використовувати технологію Powerfoyle, яка, як стверджується, дозволяє перетворювати в електрику сонячне і навіть штучне світло. Розробники вважають, що це рішення дасть користувачам «практично необмежений час роботи, протягом усього дня, щодня».

Пристрій буде сумісний з будь-яким гаджетом, який підтримує Bluetooth. Про стан заряду батарей будуть сигналізувати спеціальні LED індикатори. Крім звичайного світла навушники все ж можна буде зарядити через звичайний USB роз'єм – 15 хвилин зарядки дозволять працювати їм приблизно 2 години.

За своїми можливостями навушники будуть відповідати сучасним аналогам на ринку. Користувачі зможуть управляти відтворенням за допомогою кнопок і отримувати через них доступ до голосового асистента.

Радіус дії Bluetooth дозволить використовувати їх на відстані до 15 метрів від парного пристрою. REFLECT також будуть захищені від бризків та дощу за стандартом IPX4.

Поки навушники знаходяться на стадії концепту: за умови успіху кампанії в JBL обіцяють випустити їх у жовтні 2020 року. При цьому, проект вже досяг на Indiegogo означеної мети в 500 покупців.

Вартість пристрою складе 165 доларів в США і Німеччині. Перші покупці зможуть придбати всього за 75-99 доларів.

Раніше авторитетний журнал Time, відомий в першу чергу премією "Людина року", 14 грудня опублікував рейтинг 10 Best Gadgets of the 2010s, в який увійшли 10 найбільш важливих продуктів, що визначили останнє десятиліття.