Коронавірус найкраще поширюється при не дуже високій температурі повітря / фото УНІАН

Коронавірус COVID-19 найшвидше поширюється у відносно холодному кліматі, при температурі близько 9 градусів тепла.

Читайте такожFacebook та Instagram заборонили рекламу медичних масок

Як повідомляє South China Morning Post, до такого висновку дійшли вчені Університету Сунь Ятсена (Гуанчжоу, Китай). Дослідники вивчили безліч випадків зараження хворобою і проаналізували, як на поширення вірусу впливають погодні та кліматичні умови.

Відео дня

Аналіз показав, що кількість випадків зараження зросла при середній температурі +8,7 градусів за Цельсієм, а потім знизилась.

У звіті вчених йдеться, що вірус дуже чутливий до високої температури, і це може завадити його розповсюдженню в теплих країнах. Водночас у холодних країнах він буде поширюватися швидше.

Вчені дійшли до висновку, що країни і регіони з більш низькою температурою повітря мають вводити більш жорсткі заходи щодо стримування хвороби.

Зазначається, що чимало урядів та організації охорони здоров'я розраховують на те, що COVID-19 стане менш заразним із настанням теплого сезону, як це відбувається з простудними захворюваннями та грипом.

Водночас, окреме дослідження, проведене групою науковців з епідеміологом з Гарварду Марком Ліпсічем показало, що коронавірус може швидко передаватись у різних кліматичних умовах – від холодних і сухих провінцій північного Китаю - до тропічних регіонів (наприклад, у Сінгапурі).

Раніше вчені розрахували, на який день проявляється коронавірус. Середній час інкубації нового коронавірусу становить 5,1 дня. А протягом 11,5 днів симптоми проявляються у 97,5% хворих.