Кількість загроз для пристроїв на Android і iOS скоротилася / ua.depositphotos.com

Фахівці міжнародного розробника антивірусного програмного забезпечення, експерту в області кіберзахисту - компанії ESET у третьому кварталі 2020 року зафіксували скорочення кількості загроз для пристроїв на операційних системах Android і iOS, повідомляється на сайті компанії.

Так, за даними ESET, загальний обсяг виявлених загроз для пристроїв Android знизився на 19% у порівнянні з попереднім кварталом. Найбільша активність шкідливих програм була зафіксована в липні 2020 року, і цей показник залишався стабільним до кінця вересня.

Відео дня

"Зростання в липні було пов'язане з активізацією програм із категорії прихованих додатків, які три роки поспіль домінували серед шкідливих програм для Android. Ця категорія охоплює програми, які приховують свої піктограми після установки та постійно показують на пристроях рекламу в повноекранному режимі. Такі загрози зазвичай маскуються під ігри та різні корисні утиліти", - пояснюють експерти ESET.

Читайте такожФахівці з кібербезпеки оприлюднили звіт про динаміку інтернет-загроз у третьому кварталі 2020 року

Також протягом останніх трьох місяців фахівці з кібербезпеки зафіксували скорочення кількості шкідливих програм для Mac на 21% у порівнянні з 2 кварталом.

"Найбільше коливання активності було у небажаних додатків, але без істотного зростання. Для всіх інших категорій, таких як рекламне програмне забезпечення, троянські програми та потенційно небезпечні програми, кількість виявлених зразків залишалася стабільною", - сказали в компанії.

Як повідомляв УНІАН, за даними ESET, в Україні щодня фіксується близько 300 тис. нових кіберзагроз для інформаційної безпеки. При цьому, знайти хакерів-зловмисників вкрай складно, компаніям залишається лише проводити щохвилинні моніторинги на предмет виявлення кіберзагроз із метою їхнього подальшого блокування.

Компанія ESET - провідний розробник рішень у галузі комп'ютерної безпеки та експерт у сфері ІТ-безпеки. Компанія була заснована в 1992 році в Словаччині й на сьогодні представлена більш ніж в 180 країнах світу.