У понеділок мешканці Австралії стали свідками дивного світла, яке випромінювала невідома куля зеленувато-синього кольору. Свідки незвичайної події почали масово розповідати про побачене у соціальних мережах.

Про це повідомляє Science alert.

За словами очевидців, вогненна куля летіла нічним небом понад 30 секунд. Хтось назвав її метеоритом, хтось – зіркою, що падає.

Читайте такожSpaceX шукає добровольців для тестування супутникового інтернету Starlink

Водночас науковцям важко визначити, чи було це космічне тіло метеоритом через нестачу потрібного обладнання для відстеження саме в тому регіоні материка. Втім, вони припускають, що спалах спричинив саме метеорит, який ввійшов в атмосферу планети.

Малоймовірною залишається й версія про космічне сміття. Судячи з відео, кажуть вчені, об’єкт мав природне походження.

Деякі з науковців стверджують, що зеленуватий колір виник через обпалений магній, інші навпаки вважають, що причиною став високий рівень заліза. Але всі погоджуються, що єдине, про що може людям розповісти колір – висота, на якій летить цей об’єкт.

Астрономи припускають, що предмет був розміром з баскетбольний м’яч і міг згоріти в атмосфері, водночас міг її полишити і «повернутися» назад у космос, чи впасти на поверхню Землі.

Як повідомляв УНІАН, марсохід Curiosity американського аерокосмічного агентства NASA зробив унікальні світлини Землі та Венери з поверхні Червоної планети.