Рукавиця здатна розпізнати більше 600 жестів / UCLA

Біоінженери в США розробили рукавицю, здатну перекласти слова американською мовою жестів у мовлення в реальному часі. Пристрій оснащений тонкими сенсорами, які здатні розтягуватися. Вони торкаються кінчиків пальців руки.

Як пише The Independent, ці сенсори відправляють сигнали невеликій електронній платі завбільшки з монету, яку користувач носить на зап'ясті. Кожного разу, коли людина, яка носить рукавицю, рухає рукою і пальцями, показуючи жести, рукавиця розпізнає їх як слова, цифри чи окремі літери, які потім озвучує смартфорн. Додаткові сенсори також можна під'єднати до обличчя, зокрема між бровою і кутиком рота, щоб фіксувати міміку.

Читайте такожІнженери оснастили інвалідну коляску робо-руками з віддаленим керуванням (відео)

Система наразі здатна розпізнати 660 жестів включно з окремими літерами абетки і цифрами від 0 до 9. Швидкість такого перекладу поки становить лише одне слово на секунду. Комерційній версії рукавиці знадобиться ширший словник й більша швидкість перекладу. Разом з тим, Каліфорнійський коледж в Лос-Анджелесі вже подав патентну заявку.

"Ми сподіваємось, що це допоможе людям, які використовують можу жестів, спілкувати напряму з тими, хто нею не володіє, без потреби третьої людини-перекладача", - сказав один з авторів технології Юн Чен.

"Також ми сподіваємося, що це допоможе більшій кількості людей вивчити мову жестів", - додав він.