Вченим вдалося восзоздать м'ясо мамомнтов / фото ua.depositphotos.com

Австралійська компанія Vow "воскресила" плоть мамонта і приготувала з неї гігантську фрикадельку. Про це повідомляє The Guardian.

Мета проекту - продемонструвати потенціал м'яса, вирощеного з кліток, без забою тварин, а також підкреслити зв'язок між великомасштабним тваринництвом, знищенням дикої природи і кліматичною кризою.

Як повідомляється, австралійська компанія вже досліджувала потенціал понад 50 видів: альпаку, буйвола, крокодила, кенгуру, павича і різні види риб.

Відео дня

Першим культивованим м'ясом, яке продаватиметься, стане японська перепілка, яка з'явиться в ресторанах Сінгапуру вже цього року.

"Мета полягає в тому, щоб перевести кілька мільярдів м'ясоїдів зі споживання звичайного тваринного білка на продукти, які можна виробляти в електрифікованих системах", - кажуть дослідники.

Для створення м'яса мамонта вчені взяли ДНК міоглобіну - ключового м'язового білка, що надає м'ясу його смак, - і заповнили кілька прогалин, використовуючи ДНК сучасного слона.

Відзначається, що ніхто ще не пробував фрикадельку з мамонта. "Ми не бачили цього білка тисячі років. Тому ми гадки не маємо, як наша імунна система відреагує, коли ми його з'їмо", - кажуть вчені.

Вчені приготували фрикадельку з мамонта, але пробувати її поки не наважуються / фото Aico Lind / Studio Aico

Унікальна мумія мамонта з Канади - що про неї відомо

Як повідомляв УНІАН, влітку 2022 року на золотих копальнях в Канаді знайшли добре збережені рештки маленького мамонта.

Вчені встановили, що останки дитинчати мамонта пролежали у вічній мерзлоті понад 30 тисяч років. При цьому його мумія прекрасно збереглася. У мамонтеняти збереглися кігті, шкура, шерсть, тулуб та навіть кишки, наповнені травою.

Вас також можуть зацікавити новини: