Доступ громадян обмежать з метою недопущення масових заворушень / Фото УНІАН

В Одесі 2 травня з метою недопущення масових заворушень обмежать доступ громадян на Соборну площу і Куликове поле, де проходять акції з нагоди річниці подій 2014 року, коли в місті загинули 48 осіб.

Як повідомили УНІАН у відділі комунікацій Головного управління Національної поліції в Одеській області, 2 травня в Одесі проводитимуться заходи, пов'язані із зазначеною річницею.

Читайте такожВ Одесі русофіли провели акцію, приурочивши її до річниці визволення міста від нацистів (відео)

Відео дня

«З метою недопущення масових заворушень, запобігання загрозам публічної безпеки та порядку, а також охорони життя і здоров'я людей, на Куликовому полі і Соборній площі, а також на прилеглих до них територіях буде запроваджено тимчасові обмеження доступу громадян», - повідомили в главку.

По периметру зазначених місць будуть виставлені працівники поліції. Вхід на територію здійснюватиметься тільки через встановлені там фільтраційні пункти.

Крім того, як повідомили в прес-службі патрульної поліції Одеси, з 07.00 до кінця заходів перекриють дорожній рух по периметру Соборної площі і Куликового поля. Патрульні здійснюватимуть відведення транспорту.

Зазначається, що кожен водій повинен завчасно планувати маршрут руху вулицями в центрі міста і в районі проведення заходів.

Як повідомляв УНІАН, 2 травня громадський порядок в Одесі забезпечуватимуть 2,3 тис. правоохоронців.

Довідка УНІАН. 2 травня 2014 року в Одесі внаслідок масових заворушень за участю проросійських і проукраїнських активістів загинули 48 осіб, постраждали близько 300. Почалися сутички в центрі міста, де було застрелено кількох людей. Потім проукраїнські активісти прийшли на Куликове поле, на якому розташовувалося наметове містечко сепаратистів. Намети загорілися, почалася пожежа в Будинку профспілок, в якій також загинули люди.