Фото vin.gov.ua

У вівторок, 15 травня, голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій здійснив робочу поїздку до міста Козятин, де взяв участь у відкритті оновленого приміщення дитячої юнацької спортивної школи.

Також, до участі у відкритті долучились заступник голови ОДА Олександр Крученюк, начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Сергій Чернявський, депутати обласної Ради і Козятинської міської ради та громадськість міста.

Директор закладу Лариса Сивобородько розповіла, що процес ремонту тривав майже 3 роки. За цей час повністю оновлено дах приміщення, проведено капітальний ремонт, замінено вікна та підлогу. Для дітей облаштовано зручні роздягальні та комфортні душові кімнати. Загальний кошторис ремонтних робіт склав понад 3 млн. грн. Гроші виділили як з обласного, так і з міського бюджету. Окрім того, школа приймала участь у конкурсі проектів регіонального розвитку і за підсумками виграла проект на 64 тис. грн., які також були спрямовані на реконструкцію приміщення.

Відео дня

Вітаючи присутніх вихованців Козятинської ДЮСШ та їх батьків із відкриттям відремонтованої школи, Валерій Коровій зазначив: «Сьогодні наші діти мають можливість займатись у такій чудовій оновленій спортивній школі. Все це зроблено для них. Адже вони у нас найкращі, найталановитіші, найрозумніші і ми прагнемо зробити все задля того, щоб ви навчались і зростали в комфортних умовах. Ми крок за кроком рухаємось вперед і розбудовуємо нашу державу. За останні 4 роки зроблено більше ніж за всі роки незалежності нашої країни. Дійсно, не може бути все одразу, але важливо усвідомити, що від кожного з нас залежить дуже багато. Необхідно усвідомити власну спроможність, власні сили і лише об’єднавшись ми будуватимемо нові спортивні зали, робитимемо щасливими наших дітей, будуватимемо нові дороги і заводи і розбудуємо нову державу Україну».

Загалом у школі навчається 420 дітей, які розподілені на 21 групу. У закладі культивується 8 видів спорту, зокрема волейбол, баскетбол, кульова стрільба, футбол, легка атлетика, художня гімнастика, плавання та карате. Лариса Сивобородько розповіла і про значні успіхи своїх вихованців, адже багато хто має суттєві здобутки на Європейських змаганнях та змаганнях світового рівня. Окрім того, значна кількість випускників школи продовжили свою спортивну кар’єру у національних збірних України з різних видів спорту.

Слова вітання висловив і міський голова Козятина Олександр Пузир: «Шановна громадо, дорогі діти, сьогодні ми бачимо ті суттєві зміни, які відбуваються у нашій державі. І у Вінницькій області ми маємо можливість побачити гарні результати проведеної командної роботи. В першу чергу, хочу висловити подяку Валерію Коровію за підтримку і співпрацю. Також хочу подякувати депутатам обласної Ради, які нас підтримали, і всім тим, хто був не байдужим і допомагав нам реалізувати цей проект».

Гості високо оцінили сучасні зміни в закладі. Енергозберігаючі вікна в будівлі, капітальний ремонт даху та системи опалення. Проведено ремонт гімнастичної зали зі встановленням тепловентиляторів та обладнання необхідним спортивним інвентарем для занять художньою гімнастикою, відремонтовані душові кабіни та туалетні кімнати, а також відремонтовано центральний вхід. Зазнали реставрації стіни та підлога, повністю оновлені фойє та роздягальні.

Крім того, вихованці школи підготували для поважних гостей показовий спортивний виступ, у якому продемонстрували свою вправність у всіх видах спорту, які викладаються у Козятинській ДЮСШ.

На завершення від керівництва області та міста тренерам та учням школи презентували солодкий сюрприз у вигляді торта в формі спортивного майданчика.