Норвегия поможет Украине с беженцами / geoffreyroucourt.files.wordpress.com

Про це сказав регіональний директор НСДБ Рахман Шихмаммадов заступнику міністра соціальної політики з питань європейської інтеграції Сергію Устименку.

Читайте такожНорвегія в 4 рази збільшила допомогу Україні - до $30 млн

"Наш офіс буде відкритий в Сєверодонецьку і працювати в ньому будуть також представники місцевої громади. Це дозволить створити нові робочі місця і провести навчання персоналу. Уряд Норвегії виділив нам фонди, щоб ми допомогли людям пережити зимові холоди", - сказав Рахман Шихмаммадов.

Відео дня

Він зазначив, що в програмах НСДБ в 25 країнах в Африці, Азії, Америці та Європі працюють 4,7 тис. осіб, більшість з яких є місцевими жителями.

За словами Рахмана Шихмаммадова, НСДБ спеціалізується на швидкому реагуванні в питаннях забезпечення житлом, продуктами, водою, предметами санітарії і гігієни, надання освітніх послуг, а також інформаційно-консультативної та правової підтримки.

"Мивдячні Норвегії за увагу до нашої складної ситуації та за щире прагнення допомогти в її вирішенні. В Україні зараз понад 642 тис. переселенців. Проблеми залишаються, і ми відкриті до співпраці у їх вирішенні", - підкреслив Сергій Устименко та пообіцяв сприяння міністерства в організації роботи НСДБ в Україні.

Довідка УНІАН, Норвезька рада у справах біженців заснована в 1946 році, є неурядовою гуманітарною організацією Норвегії.