Через вибухи в Ічні до лікарів звернулося понад 60 осіб / фото УНІАН

Через вибухи на Чернігівщині до лікарень зі скаргами на погане самопочуття звернулися 63 особи.

Про це УНІАН повідомили у Чернігівській облдержадміністрації.

В ОДА зауважили, що медики не ведуть статистику, а більше зосереджені на наданні необхідної допомоги. Постраждалих внаслідок вибухів на військових складах в Ічні наразі немає.

Відео дня

Читайте такожВибухи на складах боєприпасів на Чернігівщині: з'явилися моторошні відео, зняті очевидцями

"Вже евакуйовано пацієнтів Ічнянської районної лікарні, 30 лежачих хворих перевезені до лікарні в Парафіївці. Також оперативно вирішені питання евакуації маломобільних груп населення", - додали в ОДА.

У Ніжинській та Прилуцькій міських лікарнях розгорнуто по 100 ліжок для надання екстреної допомоги.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні близько 4-ї ранку на території 6-го арсеналу Міноборони поблизу смт. Дружба в Ічнянському районі Чернігівської області стався вибух, що спричинив пожежу. Її масштаби уточнюються. Відомо, що територія складів становить близько 682,6 га, з них технічна територія - 402 га.

Читайте такожЖурналіст: вибухи в Ічні сталися через диверсію РФ, ще три великих арсенали знаходяться під загрозою

Створено оперативний штаб ДСНС, поліції та Нацгвардії.

Закрито повітряний простір в радіусі 30 км, призупинено рух залізничного та автомобільного транспорту.

До місця НП направлено 21 піротехнічний розрахунок ДСНС. У прилеглих областях приведено у готовність 23 пожежні розрахунки. Сформовано зведений загін у складі 27 одиниць техніки та 115 осіб. Приведено у готовність 7 пожежних потягів.

За фактами вибухів військова прокуратура Центрального регіону розпочала кримінальне провадження за ч. 3 ст. 425 Кримінального кодексу України (недбале ставлення військової службової особи до служби, якщо воно спричинило тяжкі наслідки, вчинене в умовах особливого періоду, крім воєнного стану).