Поліцейські затримали засудженого за шахрайство громадянина Великої Британії / фото npu.gov.ua

Працівники Департаменту карного розшуку Національної поліції України затримали засудженого за шахрайство громадянина Великої Британії.

Як повідомили у Департаменті комунікації Національної поліції України, 56-річний, раніше судимий, чоловік протягом 2007-2013 років вчиняв шахрайські дії на території Великої Британії. Загальна сума збитків від злочинних дій зловмисника становить понад 75 тисяч фунтів стерлінгів.

Британські правоохоронці розшукували його з 2015 року. Так, у березні 2015 року англійський суд заочно виніс рішення щодо позбавлення його волі строком на вісім років. У березні 2018 року його оголосили у міжнародний розшук.

Відео дня

Читайте такожНа Запоріжжі затримали бойовика "ДНР", завербованого російськими спецслужбами (відео)

У серпні 2016 року представники Національного агентства з боротьби зі злочинами Посольства Великої Британії в Україні звернулися по допомогу до працівників Департаменту карного розшуку Нацполіції України. Британські колеги повідомили, що засуджений, ймовірно, перебуває на території України.

«З’ясувалося, чоловік переїхав до Києва ще у 2014 році та разом із дружиною-громадянкою України проживав у орендованій квартирі. Аби заплутати поліцейських та приховатися від них, він постійно змінював місця проживання», - йдеться у повідомленні.

Крім того, зазначили у поліції, пошуки були ускладнені тим, що іноземець вів відособлений спосіб життя, не контактував з оточуючими.

Поліцейським вдалось встановити місце мешкання зловмисника, і 8 жовтня його затримали. Нині вирішується питання щодо екстрадиційного арешту іноземця.

Раніше УНІАН повідомляв, що найбільш розшукуваного у Франції злочинця Редуана Фаїда, який раніше втік на вертольоті з в'язниці Рео департаменту Сена і Марна, затримали в департаменті Уаза.