В межах слідства встановлюється причетність вказаних осіб до вчинення аналогічних злочинів \ Фото УНІАН

У столиці суд на 60 діб постановив арештувати медиків, які вимагали від пораненого учасника антитерористичної операції хабара за встановлення групи інвалідності.

Читайте такожПравоохоронці викрили на хабарах керівництво одного зі університетів Києва

Як повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури Києва, таке рішення виніс Оболонський районний суд за клопотання місцевої прокуратури №5.

Відео дня

"Суд заарештував на 60 діб голову Центрального МСЕК №1 Київського міського центру медико-соціальної експертизи та лікаря-експерта відділу експертизи Центральної військово-лікарської комісії МОУ, викритих на вимаганні хабара в учасника АТО", - йдеться у повідомленні.

За даними прокуратури, як альтернативу суд встановив підозрюваним застави у розмірі майже 2 млн грн кожному.

У відомстві зазначили, що під час обшуків за місцями роботи та проживання затриманих виявили понад 20 пакетів документів військовослужбовців, які також претендують на отримання інвалідності. До кожного з цих пакетів був прикріплений конверт з грошима. Сума в конвертах коливалася від $700 до $4 тис.

"Досудове розслідування триває. В межах слідства встановлюється причетність вказаних осіб до вчинення аналогічних злочинів", - додали у прокуратурі.

Як повідомляв УНІАН, 5 грудня у Києві на вимаганні та отриманні неправомірної вигоди у розмірі $1,5 тис. затримали лікаря-експерта відділу експертизи Центральної військово-лікарської комісії Міноборони та голову Центрального МСЕК №1 Київського міського центру медико-соціальної експертизи.

Вказані кошти посадовці вимагали від учасника АТО, який у ході бойових дій отримав тяжку травму ноги, за встановлення йому групи інвалідності.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст.368 Кримінального кодексу ("прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою").