Ілюстрація / REUTERS

У Києві правоохоронці викрили та блокували діяльність організованої групи торговців зброєю.

Про це повідомили в прес-центрі Служби безпеки України.

"Оперативники спецслужби встановили, що кілька місцевих мешканців налагодили нелегальний бізнес із виробництва набоїв і травматичної зброї, а також з її перероблення під бойову", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Зазначається, що засоби ураження та боєприпаси зловмисники реалізовували в різних регіонах країни через особисті зв'язки, у тому числі серед кримінальних кіл, а також на спеціалізованих інтернет-сайтах. "Товар" відправляли замовникам через недержавні поштові сервіси.

Читайте також"Можу втратити слух": після нападу DZIDZIO госпіталізували до лікарні

Правоохоронці провели п'ятнадцять санкціонованих обшуків у місцях незаконного виробництва та зберігання зброї і боєприпасів, а також за адресами проживання фігурантів кримінального провадження.

"Під час слідчих дій вилучено "виробниче" обладнання, комплектуючі та запчастини для виготовлення засобів ураження, понад двадцять тисяч набоїв різного калібру, а також документальні матеріали, які підтверджують протиправну реалізацію "продукції", - повідомили в СБУ.

За фактом правопорушення відкрито кримінальне провадження за ст. 263 Кримінального кодексу України ("Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами"). Чотирьом фігурантам справи готуються повідомлення про підозру.

Наразі тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин та учасників протиправної діяльності.