Ілюстрація REUTERS

Російській Федерації дуже дорого обходиться підтримання в окупованому Криму Керченського мосту в робочому стані.

"Зараз у Лондоні сидить команда проектувальників, сім осіб, цілодобове чергування, моніторять, перевіряють, фіксують коливання", – заявив старший науковий співробітник Інституту водних проблем РАН, кандидат геолого-мінералогічних наук, гірничий інженер-гідрогеолог Юрій Медовар в інтерв'ю "Обозревателю".

Читайте такожНазвано приховану загрозу Кримського моста

Відео дня

За його словами, тектоніка в районі Кримського мосту дуже складна – розломи, землетруси. У зв'язку з цим вчений зазначив, що майбутнього у мосту немає.

"Нещодавно на мене вийшла жінка – проектувальник цього самого мосту. Розповіла, що постійно слухають всі мої зауваження щодо мосту, й просить допомогти вирішити проблему з вібрацією... Я от тій жінці пояснював, що це геологія, й нічого не вийде, а вона мені: "Ні, ми всі під міст ляжемо". Добре, лягайте, заради Бога. Буде, як і з попередніми мостами, їх же було два, один німці намагалися будувати. Ну, Бог любить трійцю, як говориться", – резюмував Медовар.

Нагадаємо, Росія почала будувати Керченський міст у квітні 2015 року, 15 травня 2018-го відбулося відкриття автодорожньої частини споруди, яка з'єднала російський Краснодарський край з Кримом.