У ході конфлікту невідомі розпилили сльозогінний газ і стріляли з пістолета \ Фото УНІАН

Поліція затримала голову Херсонської обласної організації Соціалістичної партії за підозрою у стрілянині в офісі газети «Новий день».

Читайте такожСтрілянина і сльозогінний газ у Херсоні: стали відомі подробиці інциденту (фото)

Про це сьогодні повідомив міністр внутрішніх справ, інформує Департамент комунікації МВС. Подія сталася 18 січня у Херсоні під час прес-конференції одеських підприємців. У ході конфлікту невідомі розпилили сльозогінний газ і стріляли з пістолета.

Відео дня

«Зараз проводиться перевірка причетності затриманого до силового інциденту в прес-клубі газети "Новий день" – бійка, застосування травматичної зброї і сльозогінного газу. Йому оголошено про підозру у вчиненні протиправного діяння, передбаченого ст.296 (хуліганство) Кримінального кодексу України та буде прийнято рішення про запобіжний захід», - зазначив міністр внутрішніх справ.

Як повідомляв УНІАН, 18 січня о 12.40 до поліції Херсонській області надійшла інформація про те, що під час прес-конференції в прес-клубі «Новий день» стався конфлікт зі стріляниною.

Поліція попередньо кваліфікувала цю подію за ст. 296 Кримінального кодексу ("хуліганство").

Очевидець події, кореспондент херсонського видання «ПІК» Олександр Корняков повідомив УНІАН, що конфлікт зі стріляниною на прес-конференції спровокував голова облорганізації Соцпартії Кирило Стремоусов.

«Невдовзі після початку прес-конференції, на якій представники фірми-перевізника з Одеси розповідали про неправомірні, на їхню думку, дії співробітників «Укртрансбезпеки», в будівлю газети «Новий день» увірвався Стремоусов у супроводі кількох молодиків. У нього виник конфлікт з одеситами, які перебували поза приміщенням, де проходила прес-конференція. Конфлікт перейшов у бійку, під час якої був застосований сльозогінний газ. Частина учасників цього конфлікту, рятуючись від газу, вбігли в приміщення, де проходила прес-конференція. Потім у вікно, розташоване над вхідними дверима, кілька разів вистрілили», - повідомив Корняков.

За словами Корнякова, стріляли з травматичної зброї.