Про підсумки турніру Грановський написав на своїй сторінці в Facebook. Він зазначив, що раніше подібні чемпіонати не проводилися. «Силами Харківської, а також з допомогою Київської шахових федерацій провели товариський турнір. Основні учасники - талановиті дітки і дорослі, які вже давно відбулися як гросмейстери. Непідробне задоволення кожен з причетних (і я зокрема) отримав від участі в турнірі діток, багато з яких показали дивовижні результати. Кажуть, що позапланові чемпіонати такого рівня раніше не проводилися, тож нам є над чим ще працювати. Знаю не з чуток, що всі, хто брав участь, залишилися по-справжньому задоволені», - пише народний депутат.

За звання кращих змагалися імениті й титуловані шахісти: дворазові Олімпійські чемпіони Павло Ел’янов і Олександр Моїсеєнко; 14-та чемпіонка світу (і перша серед українських шахісток) Анна Ушеніна; Євгенія Долуханова, яка входить до Топ-100 провідних шахісток світу; чемпіон світу в командному заліку Володимир Баклан; срібний призер Всесвітньої шахової Олімпіади-2018 Юлія Осьмак та багато інших.

Нардеп зазначає, що головним завданням для цього виду спорту є залучення дітей. «Ми вже йдемо цим шляхом і обов'язково отримаємо якісний результат», - говорить він.

Відео дня

«Кияни - молодці, радий, вітаю. Харків'яни - теж молодці, є над чим працювати. Знаємо свої слабкі місця, відточуватимемо майстерність», - підсумував Олександр Грановський.