Цех Харківського авіаційного заводу / фото Юлія Бабич

Міністерство внутрішніх справ планує закупити 13 літаків серії АН для потреб Державної служби із надзвичайних ситуацій та Національної гвардії.

Як повідомила прес-служба МВС, про це сьогодні під час відвідання Харківського авіаційного заводу повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

За словами міністра, спільну із ДП "Укроборонпром" програму буде реалізовано за 5 років.

Відео дня

Читайте такожВ Україні розробляється важкий ударний безпілотник

Зокрема, йдеться про літаки серії АН-74, АН-32 (П) та новітні АН-178, які поки що не запущені у серійне виробництво.

"Перші контракти на закупівлю двох літаків АН-74 ТК 200 ми плануємо підписати вже за два місяці і почати навесні фінансування цієї програми", - сказав Аваков, додавши, що орієнтовна вартість цього контракту складає 450 млн доларів.

Він підкреслив, що на сьогодні у Національній гвардії та ДСНС є суттєвий некомплект авіаційної техніки для виконання пошуково-рятувальних та десантних операцій, а також транспортування особового складу.

"У наших планах придбання 10 літаків новітньої моделі АН-178 і однієї АН-32 (П) для потреб ДСНС України, яку ми плануємо отримати вже цього року. Два літаки АН-74 ТК 200 з постачанням у 2020-2021 роках - для НГУ. Вони вже мають такі, тому для нас буде зручно та економічно мати літаки одного класу. Це наша державна позиція щодо підтримки вітчизняної авіаційної промисловості. Ми почнемо працювати над цією програмою вже навесні. Ми хочемо бути цілком впевнені, що заводи "Укроборонпрому" зможуть виконати замовлення такого обсягу. Нам важливо показати, що наші літаки - якісні та сучасні, тому, побачивши ефективну роботу літаків у наших підрозділах, вони будуть закуповуватися і міжнародними партнерами", - додав міністр.