Наразі місцезнаходження капітана не відомо \  фото УНІАН

Поліція Мелітополя Запорізької області відкрила кримінальне провадження за фактом зникненням капітана російського судна «Норд» Володимира Горбенка.

Читайте такожРосіян з судна "Норд" обміняли на українських моряків

Про це Крим.Реалії розповіла прес-секретар Головного управління Нацполіціі в Запорізькій області Катерина Людвік. За її даними, кримінальне провадження відкрили за ст. 115 Кримінального кодексу ("умисне вбивство") з додатковою кваліфікацією «безвісти зниклий». Спікер Нацполіціі уточнила, що кримінальне провадження відкрили за заявою брата Володимира Горбенка.

Відео дня

Адвокат Горбенка Олександр Руденко розповів російським ЗМІ, що відкриття виробництва є процедурним моментом, оскільки через зникнення людини «реєструється кримінальне провадження по особливо тяжкому злочину, щоб можна було здійснювати відповідні оперативно-розшукові заходи».

Адвокат стверджує, що місце перебування Горбенка ні адвокатам, ні поліції не відоме.

Заступник прокурора Автономної республіки Крим Ігор Поночовний напередодні заявив, що у разі неявки Горбенка 1 лютого на засідання Оболонського районного суду Києва його можуть оголосити в розшук.

Капітан кримського судна «Норд» Володимир Горбенко, обвинувачений українським слідством у незаконному рибному промислі та порушенні порядку в'їзду і виїзду з анексованого Криму, зник. Місце його перебування невідоме від суботи, 26 січня.

Як повідомляв УНІАН, 25 березня 2018 року Держприкордонслужба України затримала в акваторії Азовського моря риболовне судно під прапором Росії. Прокуратура АРК порушила кримінальне провадження за фактом виходу судна «Норд» із закритого Києвом порту анексованої Керчі, 30 березня український суд заарештував судно.

6 квітня того ж року Херсонський міський суд взяв під варту капітана судна Володимира Горбенка, його заарештували до 31 травня. Пізніше за нього внесли заставу, 10 квітня звільнили з-під арешту.