Жителі села обурені діями священнослужителів Московського патріархату та їхнього керівника \ УНІАН

Релігійна громада села Сінгурі Житомирського району за результатом проведеного сьогодні зібрання ухвалила рішення про перехід до Православної церкви України (ПЦУ).

Читайте такожПерша парафія колишньої УПЦ МП на Харківщині перейшла до ПЦУ

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив секретар управління Житомирської єпархії ПЦУ Павло Ядчишин. Секретар єпархії зазначає, що про збори, які були заплановані на 14.00 2 лютого, був повідомлений настоятель храму, який дав згоду на їх проведення.

Відео дня

Однак, за даними Ядчишина, 1 лютого пізно увечері на сайті Житомирської єпархії Московського патріархату з'явилося повідомлення про те, що ще 31 січня у даній громаді вже провели збори і громада парафії вирішила висловити свою вірність колишній УПЦ ПМ та предстоятелю РПЦ в Україні Онуфрію.

"Жителі села обурені діями священнослужителів Московського патріархату та їхнього керівника митрополита Никодима, оскільки, як стверджують парафіяни, про збори 31 січня ніхто із вірян не був повідомлений, а побачивши фото на офіційному сайті Житомирської єпархії МП, вони побачили, що серед малої кількості присутніх на зборах значна частина людей була не з їхнього села", - повідомив Ядчишин.

За його даними, парафіяни Сінгурів просили розголосу таких "неправомірних дій Московського патріархату і повідомляли про те, що збори все одно мали відбутися сьогодні, 2 лютого, у призначений час".

За результатом зборів громади Ядчишин повідомив, що вони пройшли успішно, і всупереч планам священиків Московського патріархату громадою ухвалено рішення про перехід з МП до Православної церкви України. "Громада села Сінгури Житомирського району дякує усім за підтримку і молитву. Релігійна громада перейшла у Православну церкву України", - написав він.

За даними Житомирської облдержадміністрації, станом на 1 лютого на Житомирщині налічувалося 11 громад, які ухвалили рішення про перехід з МП до Православної церкви України. Отже, громада села Сінгурі стала дванадцятою.

Як повідомляв УНІАН, на Житомирщині вже був релігійний конфлікт у селі Ворсівка Малинського району. Там громада, яка перейшла до Православної церкви України, 13 січня не пустила до Свято-Миколаївського храму священиків колишньої Української православної церкви Московського патріархату. Після цього конфлікту у селі місцеві жителі почали цілодобово охороняти церкву, аби з неї не зникло церковне майно. 16 січня релігійна громада Ворсівки офіційно приєдналась до ПЦУ.