За документацією, проект повинні реалізувати до лютого 2021 року / фото Yaroslav.K

У Києві розпочали підготовку будівельних майданчиків для спорудження лінії метрополітену на житловому масиві Виноградар.

Про це у коментарі УНІАН повідомила радник начальника комунального підприємства «Київський метрополітен» Наталка Макогон.

«За документацією, проект повинні реалізувати до лютого 2021 року. Тобто 2019 весь, 2020 весь і 2 місяці 2021-го року», - зазначила вона.

Відео дня

Макогон нагадала, мова йде про будівництво перших двох станцій Сирецько-Печерської лінії метрополітену від станції «Сирець» до житлового масиву Виноградар.

На сторінці КП «Київський метрополітен» у Facebook у неділю, 3 лютого, було опубліковано фотографію огородженої ділянки землі з підписом: «Напрямок на Виноградар. Підготовка до початку будівництва».

Читайте такожУ київському метро планують показувати, коли приїде поїзд

Як повідомляв УНІАН, 20 листопада КП «Київський метрополітен» уклав договір про будівництво лінії метро на Виноградар з переможцем тендеру ПАТ «Київметробуд».

У рамках першої черги робіт на ділянці довжиною майже 4 кілометри передбачається спорудження двох станцій - «Мостицька» та «Проспект Правди» - і відгалуження у бік станції «Виноградар» для подальшого продовження лінії.

Бюджет проекту становить 5 млрд 993 млн грн.

Відповідно до техніко-економічного обгрунтування, затверджено будівництво 4 станцій на новій ділянці лінії метро на Виноградар – 2 з них у першій черзі будівництва і по одній станції – у другій та третій черзі (станції «Маршала Гречка» і «Виноградар»).

Передбачається, що будівельні роботи триватимуть 107,5 місяців (першої черги – 36 місяців, другої – 32 і третьої – 39,5 місяців).